4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Am pus un bec alb pe faza scur...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Am pus un bec alb pe faza scurta si a iesit fum din el. S-a mai intamplat?

Volkswagen Passat 3bg.

S-a ars un bec pe faza scurta si am cumparat azi unele albe, la 26 lei amandoua, de 100w. Zenon, chinezesti.

Cand l-am schimbat pe cel ars cu unul din astea, norocul meu a fost ca nu am fixat becul la loc in far ci l-am lasat afara. Am dat drumu la faza scurta si dupa 5 secunde mirosea a ars. Am zis, noroc ca l-am pus de forma si nu am inchis capota, ca altfel luam dracu foc. M-am uitat de unde vine miros de incins si cand m-am uitat la bec iesea fum. IESEA FUM! aproape ca nu luase foc, dar nu mai avea mult. Am oprit repede farurile si am incercat sa scot becul. Ardea. Si aproape se topise in cap...

Care sa fie problema? Chinezarii? Sau 100w e prea mult pt faza scurta?
A intrebat mad14 (420 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Pune un bec normal de 55 w si vezi daca merge...
+1 vot
A raspuns mad14 (420 puncte) acum 12 ani pai de 55w e normal.. asa era cel care s-a ars. Dar eu vroiam ceva mai puternic.. ca pe passat sunt becuri chioare rau de tot

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Puneti xenon.
+2 voturi
A raspuns mad14 (420 puncte) acum 12 ani n-am bani de xenon. pe mine ma intereseaza de ce a iesit fum din becul ala?

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Probabil au fost proaste....dar fumul de unde iesea?Din sticla becului?
A comentat Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Tinand cont ca in mod normal din becuri nu iese fum pentru simplul motiv ca sticla nu arde, inseamna ca becul in cauza ori era din plastic (chinezii falsifica si oua de gaina, darmite becuri), ori era murdar sau avea ceva in el. Poate l-ai atins cu ulei sau vaselina si nu ti-ai dat seama.
–1 vot
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani O alta varianta ar fi sa pui becuri de 55W, ca sa nu suprasoliciti, si sa le adaptezi lupe, pe care le poti gasi la dezmembrari.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Masina are deja lupe din fabrica.
A comentat Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Pai si atunci cat de chioare sunt farurile de nu e multumit? Am vazut si eu destule passat-uri si zau nu aveau faruri mioape.
+1 vot
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 12 ani daca becul era halogen si ai pus mana direct pe el nu mai e bun. am patit si eu cu unul a iesit fum din el si apoi s-a deformat sticla. au aplicat pe ele un stat de protectie si in momentul in care ai pus mana pe el s-a sters.

daca ai lupe la faruri si nu ai pus becuri corespunzatoare pt lupe lumina este foarte slaba.
+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 12 ani becurile sunt toate halogene, insa nu asta e motivul pentru care a iesit fum si era sa ia foc, ci proasta calitate a produsului. eu am avut becuri de 75w cand pe masina (volvo) aveam becurile originale de 55w si m-au tinut vreo 2 ani jumate.
 ai grija ca atunci cand le montezi sa le tii in mana cu manusi, sau cu un servetel curat. sigur nu se vor mai arde asa de repede
+2 voturi
A raspuns mad14 (420 puncte) acum 12 ani eu am pus mana pe bec.. l-am "frecat" in maini destul...
am pus azi unul de 55w si a iesit putin fum la inceput.. apoi nu a mai iesit dar mirosea a incins asa, a ars.. nu stiu cum sa caracterizez mirosul.. in fine.. nu mi-a placut... apoi am gasit un bec de 55w unguresc in portabaj, bec de la masina.. original cred.. l-am pus.. nu a iesit fum... dar tot mirosea a incins...
sa vedem acum cand o sa plec noaptea si o sa le pun in functie.. ori ard ca sobolanu in masina... ori mirosea doar a nou...
0 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani E normal sa miroasa a incins,aia 55w sunt pierduti in caldura,becul face 5% lumina restul sunt pierderi prin caldura.
Faptul ca din primul a iesit fum,inseamna ca a avut pe el impuritati care au ars cand s-a incins,dar daca becul lumina in continuare atunci nu e nici o problema,dupa cateva secunde nu mai iese fum.
Nu e recomandat sa pui becuri de 100 in loc de cele de 55,caldura degajata e mult prea mare si s-ar putea sa se trezesti cu farurile topite.
0 voturi
A raspuns mad14 (420 puncte) acum 12 ani cand l-am pus pe primul, ala de 100w, ala chiar ca mai avea putin si lua foc, nu doar ca a iesit fum din el... se vedea ca se topise inauntru.. se incenusise prin interior.. nu stiu cum sa spun.. cred ca exploda daca il mai lasam..
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani 1.Ca toata chinezariile, becul tau chinezesc cumparat cu 26 de lei (in china sigur costa 2,6 yuani) nu avea gaz in el, ci avea aer.
Fiind halogen (putere mare de ardere si degajare mare de caldura) a luat foc, nu ca si hartia sau combustibilul, cu flacara, ci doar supraincalzire excesiva cu degajare de fum(topire).
2. Exista posibilitatea(se exclude in cazul de fata) ca, atunci cand se monteaza becul cu halogen, sa ramana pe el o pelicula de mizerie/grasime care va impiedica degajarea de caldura si, mult mai repede decat era prevazut, becul sa se arda (prin supraincalzirea filamentului, si din lipsa dispersiei de caldura)