4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > audi a3 1.8t intrerupe acceler...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Audi a3 1.8t intrerupe acceleratia si oscileaza la ralanti

Am un audi a3-1.8t-benzina-1998 si imi intrerupe acceleratia iar, motorul oscileaza la ralanti. Am fost la vreo 4 testere si toate imi arata o clapeta de admisie de la turbo blocata si in rest nimic de ce nu merge motorul normal. Fiecare si-a dat cu parerea : unul a spus ca ar fi de la debitmetru, unul ca ar fi clapete de acceleratie , unul a spus ca ar fi de la o bobina de inductie,si ca ar merge in 3 buji, unul m-a pus sa ii schimb fisele. Astept si raspunsul vostru . Multumesc anticipat.
A intrebat pury (230 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Debitmetrul furnizeaza niste parametri usor de interpretat de cine stie.
Clapeta de la admisie turbo trebuie remediata ,dar nu determina mers neregulat in relanti.
Clapeta acceleratie se curata si i se face adaptare.
Lambdele se vad cum lucreaza pe tester.
Trebuie cautat cineva care stie citi parametri .
De cand cu invazia de testere clona multi fac diagnoza, dar majoritatea stiu doar sa stearga erori.
+2 voturi
A raspuns pury (230 puncte) acum 12 ani Am uitat sa precizez ca unul din mecanici mi-a testat bobinele de inductie, pe fiecare in parte iar una indiferent unde o muta avea o scanteie mult mai slaba decat celelalte 3.
Cineva m-a sfatuit sa scot mufa debitmetrului si vad ce se intampla, am probat si asta si se simte o mica imbunatatire a mersului masini iar atunci cand turatia trece de 4000 de tratii masina trage ca la carte, sa fie asta problema?
+2 voturi
A raspuns DiavoLLo (490 puncte) acum 12 ani sau se poate sa fie valva blocata de dupa turbo....cea care face recircularea aerului ce iese din turbo...si sa iti bage la loc aerul in turbo....daca tot zici ca ti-a dat valva blocata....si la 1.8t mai exista problema cu cititorul de rotatie..parca asa ii zice de la distributie...dai capacul de plastic de la curele...si e sus ca un triunghi metalic dat jos si curatat....sigur una din astea 2 e cauza....