4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > cat ar costa incarcarea unei c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cat ar costa incarcarea unei clime de la renault laguna 1?

A intrebat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani 120-250 ron functie de locatie.
Incarcare doar cu statie  si in nici un caz "la butelie".

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Dar care e diferenta intre butelie si statie?Statia mai baga si alt ceva sau baga la o anumita presiune si o anuminta cantitate?
A comentat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani ma duc la un service autorizat care se ocupa special de treaba asta, aceeasi intrebare ca si colegul alex, care este diferenta dintre ele?
–3 voturi
A raspuns DUCU.andrei (4,570 puncte) acum 12 ani daca te duci la un service iti cere 15 ron/ 100g + manopera in jur de 80-90 ron. mie asa mi-a cerut. asa ca m-am dus la o cunostiinta care se ocupa cu frigidere si mi-a incarcat-o el cu 200g pentru mai putin de 20 ron. si apropo mi-a incarcat
-o la butelie si nu am nici o problema.

acum depinde de cat freon ai tu nevoie. daca nu iese pe undeva freonul ai nevoie in jur de 200-300g. clima are un calculator care daca vede ca nivelul freonului este scazut nu mai da aer rece.

service: 45-50ron(freon 300g)+90ron(manopera)=135-140 ron
baiatu cu frigideru: 30ron (freon 300g)+10 ron (ciubuc)=50 ron maxim

sper ca ti-am fost de ajutor

bafta

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Instalatiile de racire inclusiv cele auto contin agent de racire R134 si ulei in cantitati precis delimitate.Nu se respecta aceste cantitati,rezultatul invariabil este distrugerea compresorului.
Merita 100 de ron economisita cei 2000 ron un compresor ?
Pentru Laguna trebuiesc 700 +/- 30 g. agent R134 si 135+/-15 cmc ulei. Sunt curios cum portionezi astea cu paharul si palnia si mai ales cum faci ciclu de vid si curatare instalatie.
0 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani

editat de dadi_t acum 12 ani

Un sfat mai rau decat cel al lui DUCU nu poti gasi.

Inlocuirea freonului (pt. ca asta se face in maj. cazurilor, el pierzandu-si din proprietati odata cu trecerea timpului) se face doar in centru specializat. Acolo se verifica si instalatia in acelasi timp, pt. a fi sigur ca este perfect etansa si nu exista scurgeri. Pot exista pori extrem de mici de cativa microni, care fac ca instalatia sa se goleasca in cateva saptamani sau luni.
Acestia se pot gasi doar cu substanta de contrast.

'Nea Costica" de la bloc nu stie sa verifice instalatia inainte de umplere si te poti trezi dupa doua saptamani ca nu mai ai freon.

La fel, nu stie exact cat freon sa bage si nici nu poate controla eficient acest  lucru fara aparatura speciala, cantitate care trebuie stiuta  EXACT, altfel va duce la defectarea compresorului.

Te mai poti trezi ca-ti baga un inlocuitor de R134, luat de pe la frigidere sau aparate de casa, freon mai ieftin. Acest lucru duce 100% la defectarea iremediabila a compresorului.

Cu alte cuvinte, pt. 100 de lei in minus, poti ajunge sa scoti din buzunar, mii de lei.

Comentarii:

A comentat DUCU.andrei (4,570 puncte) acum 12 ani faceti cum vreti voi. eu de cand fac lucru asta nu mi s-a stricat nimic si nu am avut nici o problema. si + ca "nea costica" nu e un simplu om care incarca si repara frigidere.  are firma proprie cu angajati autorizatie licenta. are tot ce trebuie omu. mi-a verificat instalatia nu am nici un fel de scapare.
bafta

ps: el isi incarca masina cu freon si nu a patit niciodata nimic. are un audi a4 2008 ca sa stiti
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Din 2008...care "niciodata nu a patit nimic"? O singura data daca a fost nevoit sa schimbe freonul si nici atat nu cred. Masina este prea noua.
 Asta e praf aruncat in ochi!
A comentat DUCU.andrei (4,570 puncte) acum 12 ani nu a trebuit sa il schimbe pe tot. a completat. plus ca mie imi umple din 2005. de 4 ori a completat cu maxim 200g tot la un audi a4 2002. faceti cum vreti voi. eu am dat o varianta
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani

editat de dadi_t acum 12 ani

Pai vezi ma :)))? De ce sa completeze??? Instalatia nu are voie sa aiba pierderi. Freonul nu are voie sa se piarda absolut deloc, nici dupa 3 ani. El isi pierde din proprietati, de asta nu mai baga aer rece cum trebuie. NU ARE VOIE sa se piarda.
Inseamna ca are probleme cu instalatia si nu e in stare sa identifice problema, pt. ca nu are aparatura speciala.
Deci este mai mult decat EVIDENT ca noi am avut dreptate. Ala habar n-are pe ce lume traieste. Instalatia nu se completeaza, pt. ca nu are voie sa piarda deloc. Se identifica zona pe unde pierde si se repara daca se poate. Da' el ce sa identifice, ca nu are substanta de contrast asa cum au centrele specializate!!!
Completezi freon ca si uleiul la motor :)) ?!
0 voturi
A raspuns laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani va multumesc de raspunsuri, DUCU.andrei prefer sa ma duc la un service autorizat pt treaba asta, tinand cont ca masina este destul de veche si s-ar putea sa am scurgeri pe undeva, stii si tu proverbul ala "sunt prea sarac ca sa imi cumpar lucruri ieftine"
0 voturi
A raspuns laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani si alta intrebare ar fi, unde gasesc un service desta prin craiova, care sa nu fie nici foarte scump si nici prost? :))