4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Cea mai usoara solutie de a tr...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cea mai usoara solutie de a transforma o masina tractiune fata in 4x4?

Stiu ca pentru un astfel de proiect nimic nu este "usor", dar rezultatele vor fi pe masura.

As putea lua 2 masini oarecum  "asemenea" una cu tractiune fata si una cu tractiune spate, sa pastrez de la una tractiunea fata si sa iau de la cealanta cadran, punte,diferential, altceva ce ar mai trebui?
A intrebat HondaCRX (570 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Ceva care sa lege tractiunea fata si tractiunea spate cu motorul.Simplu. :)

Comentarii:

A comentat HondaCRX (570 puncte) acum 12 ani Mai exact "ceva" ce ar putea fi?
A comentat viiper91 (1,670 puncte) acum 12 ani o cutie de viteze ?

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani

editat de mc rada acum 12 ani

ai nevoie de o cutie de viteze pt 4x4. Ce model de masina  te-a interesa?

apropo, trebuie sa sti rapoartele diferentialelor, din cate stiu eu, o masina 4x4 are 3 diferentiale:  punte fata, central si punte spate.

Automat va trebui sa iti modifici traseul evacuarii, pentru ca sigur iti va lovi in cardan. Suspensia spate va trebui intarita, si nu in ultimul rand, asigura-te ca motorul dezvolta suficienta putere pentru a invarti rotile. E posibil ca transformarea pe care o vrei tu sa nu te multumeasca, din cauza ca motorul are nevoie de putere mai mare pentru a invarti 4 roti, dar si greutatea masinii va fi mai mare. Pentru a compensa aceste lucruri, trebuie sa ai un numar putin mai mare de caluti

Alte raspunsuri: (5)

+2 voturi
A raspuns romica69 (180 puncte) acum 12 ani avand in vedere modul in care ai formulat intrebarea , cea mai usoara solutie de a transforma o masina cu tractiune fata in 4x4 este urmatoarea :
vine masina cu tractiune fata , si cumpara-ti una cu integrala. restul e cancan
–1 vot
A raspuns partyboy174 (1,100 puncte) acum 12 ani Nu prea se poate, sau din ce stiu eu masinile 4x4 au traseul stabilit din fabrica pt cardan,  pe forum se discuta mai demult pe acest subiect cand un baiat dorea sa isi transforme un Audi A4 daca nu ma insel din tractiune fata in quattro, si dupa ce a luat majoritatea pieselor sa impotmolit deoarece podul pedalier al  masinii (sper ca nu am gresit denumirea) sau cum se numeste este conceput diferit din fabrica. Cel mai simplu ar fi sa vinzi masina, mai pui diferenta si cumperi una 4x4 din fabrica.
+2 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani 1. Daca ai o anume masina si la ea te gandesti....
Iei o transmisie completa de Audi sau Passat cu tr. integrala si ii adaptezi cutia. Pe urma te apuci sa tai si sa adaptezi cardane si planetare ca sa le poti potrivi. In cele din urma macelaresti caroseria si puntea spate ca sa le faci loc. Daca masina subiect e cu motor transversal ai o belea in plus. Dar daca ai un motor de putere si cuplu asemanatoare (in principiu un turbo diesel de doi jumate) si esti dispus sa faci o munca de Sisif poate-ti iese. Caz in care neaparat sa ne spui si noua :)
Nu merita si pana si cea mai "usoara solutie" e foarte dificila.
2. Daca nu ai o anume masina si vrei sa faci o demonstratie cu un proiect cvasi-imposibil....
Cauti o masina care a fost fabricata si in variante cu tractiune fata si in variante cu tractiune spate. Dupa stiinta mea una singura, Rover 75/MG ZT. Ii pui o transmisie de pe un 4x4 ca la punctul 1. Scapi de macelaritul caroseriei, in rest aceleasi probleme ca mai sus.

Sa combini transmisii fata si spate si sa-ti iasa un 4x4 n-ai cum. Nu-ti iese pasienta cu diferentialul central, fara de care nu se poate circula decat pe zapada sau mocirla, adica pe drumuri fara aderenta. Nu detaliez aici de ce, ar trebui sa se inteleaga.
0 voturi
A raspuns crysty7 (140 puncte) acum 10 ani Se poate !  Audi 80 B4 (1992-1996) FWD in Audi 80 B4 Quattro e un exemplu .
Se ia de la un Quattro un motor de 2.0 , 2.3 , 2.6 benzina , cutie cu diferntial Torsen inclus , punte spate completa  , cardan ,rezervor combustibil , esapament , electronica ( ABS , blocare diferential spate) si multa munca .
0 voturi
A raspuns mor (380 puncte) acum 10 ani pai vreau sa fac si la un golf 5 gti benzina din 2005-2007 anul de fabricatie tractiune 4x4 cu este la golf 5 1.9 tdi 4motion se poate asta ceva sfaturii ??????????