4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > distantiere auto

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Distantiere auto

Ce reprezinta un distantier auto si la ce ajuta el ?

A intrebat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+25 voturi
A raspuns liviuio (15,820 puncte) acum 12 ani dupa cum spune si numele distantiaza, scoare in exterior jantele. se pun intre butuc si janta, au mau multe grosimi in functie de cat de mult vrei sa o scoti in exterior. de ajutat nu ajuta la nimic, duar ca arata masina mai bine, pare mai stabila desi nu e. dupa parerea mea distantierele afecteara performanta de virare a autovehiculului si maresc fortele de solocitare la diverse piese de la directie si suspensie.

Comentarii:

A comentat dell 26 (480 puncte) acum 12 ani i ai scos la lumina pe multi impatimiti de distantiere .esti tare
A comentat (!8Y_M (240 puncte) acum 12 ani # pare mai stabila dar nu e... depinde de dimensiunea distantierelor..
# afecteaza performanta de virare si mareste fortele de solicitare... depinde de dimensiunea distantierelor
# dar daca tocmai ti-ai cumparat jantele mult dorite si ating in ceva componente pe dedesubt din cauza ET-ului? ce zici? atunci nu-s folositoare? si-ti garantez eu ca un distantier de 5-10-15 nu-ti fute nimic pe dedesubt... sunt jante cu prindere pe butuc mult mai proeminenta decat un distantier de 10...+ ca au inel de centraj si stau destul de fixe.. unele bune.. nu jafuri facute la colt de strada de vr-un nene de stie de toate a.k.a. strungar...
A comentat eclipse94 (100 puncte) acum 12 ani #daca iti cumperi jantele mult dorite ti le cumperi cu ET corespunzator ;)

Alte raspunsuri: (7)

+6 voturi
A raspuns AlexSpeed (20,510 puncte) acum 12 ani asa cum zice si liviu sa speram ca la ala te.ai referit, se foloseste pentru ''scoaterea inafara'' a rotilor si se folosesc cu PREZOANE MAI LUNGI!
+4 voturi
+1 vot
A raspuns buggghy (8,600 puncte) acum 12 ani in caz ca ai jante cu ET- ul mare, jantele pot intra sub aripa si dau un aspect de doi lei , caruta e lux pe langa masina .

Ajuta la impingerea jantei de la butuc cu prinderea unor prezoane speciale sa ajunga la distanta initiala pentru a da bine vizual .

Atentie insa ca nu sunt indicate . Sunt niste statistici care confirma ca sunt periculoase la viteze mari datorita folosirii unor prezoane mai lungi care nu dau siguranta asemanatoare unei jante normale cu prezoanele OEM din fabrica .
0 voturi
A raspuns ag.85.lex (250 puncte) acum 12 ani In acceasi masura exista si distantiere care in afara faptului ca scot roata in afara,permit si montarea unei jante cu altfel de prindere,de exemplu din 4x100 specific Renault etc permite o prindere 4x108  specific Ford,Peugeot etc.Aceasta ar fi o varianta de a prinde janta fara a modifica butucul.

Comentarii:

A comentat Casilias (100 puncte) acum 12 ani distantierele sunt doar pentru a departa janta de butuc binenteles cu prezoanele aferente pt distantier(adica mai lungi), ce iti face trecere de la o janta la alta se numeste flansa;)
+1 vot
A raspuns fusu (160 puncte) acum 12 ani Singura utilitate ar fi in momentul in care se schimba jantele si/sau etrierii si nu sunt compatibili. Atunci distantierii isi au rostul practic.
0 voturi
A raspuns yht_flocriss (140 puncte) acum 12 ani Nu scrie nici unde ca este distantier de jante,la ce foloseste "este un distantier auto si ajuta la distantiere"........"Toti "asta stim ca este un distantier de jante.
+3 voturi
A raspuns Livyooo (300 puncte) acum 12 ani Banuiesc ca te-ai referit la distantiere pentru jante.
Un distantier reprezinta piesa care se monteaza intre butucul masinii si janta, poate avea diferite dimensiuni, cum au spus si ceilalti colegi , el face janta sa iasa mai in exterior , cat despre lucrul la care ajuta este acela de a mari encartamentul , lucru care ajuta la stabilitate , dar in timp ajuta la uzarea prematura a anumitor componente ale suspensiei, rultment, amortizor etc.., este adevarat ca ii ofera masinii alt aspect dar pentru aspect pierzi pe alta parte, in general distantierele sunt folosite mai mult pe piste unde stabilitatea este vitala , asa ca pentru o folosire de zi cu zi nu sunt prea utile .
Parerea mea este : Daca vrei sa ai jante mai iesite in extrior cumpara unele cu un ET adecvat, distantierul este doar o piesa in plus care aduce complicatii , cu cat este mai complicat cu atat riscul sa cedeze este mai mare asa ca mai bine mai simplu, totusi este vorba de un lucru vital al masinii si al sigurantei. RESPECT

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare