4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > am probeme cu rover 200 in tim...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Am probeme cu rover 200 in timp ce mergeam a inceput sase gatue de la ce ofi?

A intrebat necul (490 puncte) acum 10 ani in categoria Electrice

editat de necul acum 10 ani

Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Lipsa benzina.
0 voturi
A raspuns necul (490 puncte) acum 10 ani este benzina am curatat chiar si rezervorul am bagat itro galeata pompa trage inpinge benzina,am desfacut si furtunul acela care vine in rampa cu injectoarevine benzina in filtru acela sau ce o fi .cand pun contact tasneste an sus ce sa fie .?. si porneste greu ,a si amgasit bujiile ude leam skimbat si dupa 5 incercari a loato dar face la fel zici ca se rupe .dar daca o ei usor nu face asa cere este ,ce este azutatima sant an cypru si astia doar sa skimbe un bec te face de bani de ce nai vazut.

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Daca e scumpa servisarea, schimba in prima instanta filtru benzina si cel de aer. Dupa astea urmeaza alte testari.

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
si doaca ejti in shipru,limnua rumana nu fu s-packolo?
Fise,clapeta de acceleratie,cablu acceleratie.E bine ca probezi pompa in galeata(poti sa o pui si motor de piscina,garantat) dar ecu are nevoie de presiune ca sa descarce,nu doar de galeata si pompa.Sorbul de la pompa?
Vreun bec aprins in bord?

Alte raspunsuri: (4)

0 voturi
A raspuns necul (490 puncte) acum 10 ani

editat de necul acum 10 ani

ms frumos dar eu cer sfaturi pt am rezolva problema la masina prietene .nu ma azuta deloc ,opservatia facuta de tine ,  daca esti asa bun la LIMBA SI LITERATURA ROMANA dc nu ma ajuti in problema pe care o am daca vrei ,si poti eu as fi mai multumit, nu  asa este corect ? am pus o poza pt ca nu stiu cum ai zice la acea piesa cu firele alea multe.mentionez ca se aude rontaeala dupa ce iau contactul oare asta sa fie?

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Mnoh,acum am inteles mai bine.Nu nu e aia,din poza e socul automat(actuatorul mai precis) si e normal sa sara la loc cand ii tai curentul.
Deci,lasand observatiile si comentariile,ce becuri ai aprins in bord,explica problema pe larg,lucrari facute si eventual diagnoze.Pompa in galeata nu inseamna nimic,presiunea se verifica cu tester la senzor,nu conteaza daca arunca,important e cand si cat.Vino cu detalii,fa-te inteles si sunt sigur ca cineva te va ajuta.
A comentat necul (490 puncte) acum 10 ani deci tr sa merg cu ea la test sa inteleg?.nu am becuri aprinse in bord ,dar  soclul cum ai zici tu nu cred ca este normal pt ca am umblat eu la el ,(mai exact am tras de varful acela metalic pana ce a esit afara tot adica varful accela metalic si tija filetata)inainta nu sa auzea.deci tot pompa este vina ?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Care sunt simptomele masinii pe larg?Cum a inceput?Mai poti incerca sa sufli cu aer comprimat conductele de benzina,posibil sa ai gunoaie.
A comentat necul (490 puncte) acum 10 ani problema incepe asa . am mers cei drept o perioada cu ea fara sai fac plinu dar nici nu era pe rosu cat sa al atinga pe rosu .acum trei zile am alimentat vreo 7 litri ,am parcus circa 6km si in mers a inceput povestea .exact ca atunci cand ramai fara benzina , suturi doar atunci cind acceleram brusc daca o luai foarte usor opt sa zic ca nu mai facea dar ,skimband trebui sa si accelerezi dupa ,ia nu dadea sa se opreascaiar o loam cu binisoru  pana ce am ajuns acasa .dupa mam apucatde dat jos rezervorul tin sa precizez ca era foarte curat ,atat rezervorul cat si pompa ,dar eu am desfacut pompa sa vad ce este si acolo in acel vas  ,bine inteles era ok am verificat eu cum mia trecut prin cap adica cu o galeata si un bidon in care am bagat un furtun de la pompa ca sa nu inprasti benzina .am vazut ca totu este ok ,dupa mintea mea ,am pus totul la loc .a benzina era cam 18 20 liti ...acum sigur iam bulit si socul ,dar prb este ce are ?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Pentru soc e de service,e nasol de pus la loc daca ai umblat la reglaje(din ce zici tu zici ca se regleaza).Pentru pompa,filtru sufla cu aer comprimat sorbul(in sens invers) si conductele(desfaci capetele de la motor si rezervor.
Inainte de a demonta iar,desfac busonul de la rezervor si vezi daca isi revine.
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani exact asa am patit eu la un vento 1.8 .... in mers cand  acceleram sau cand loam curbele imi dadea in nas ca si cum nu asi fi avut benzina.... dar de pornit pornea usor...bine nu la prima cheie dar pornea ..la mine a fost pompa de benzina .. dat tu ai zis ca ti s-au udat bujiile .. sa ni fie cumva din distributie..
0 voturi
A raspuns necul (490 puncte) acum 10 ani adica sa o fi sarit de la punct?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Din senin slabe sanse,ai nevoie de o acceleratie puternica(in cazuri foarte rare),frana de motor violenta sau curea rupta.
A comentat necul (490 puncte) acum 10 ani ce vroiam sa te mai intreb daca dasfac atmisia pot vedea daca lucreaza bine injectoarele si daca da si nui prb cum trebui sa zvarle benzina  injectoarele .sao o alta inrebare stupida ,ma gandeam ca poate asa vad si daca este infundat conducta de benzina ,filtru sau daca pompa baga benzina cum trebui ce zici sau zimi ce sa probez /verific
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Ideal e log in mers sau proba pe loc cu motor pornit,verificat injectoarele si cu meniul activare actuatori(asa stii daca deschide fiecare)si cu log in mers pentru verificat daca isi fac treaba.
Cu injectoarele la benzina,din lipsa de tester,eu am scos rampa afara si am incercat sa pornesc(la pornire este o secventa in ecu cand le deschide pe toate pentru a porni usor si dureaza pana calculeaza pozitia motorului,deci ai un mod de a verifica).Pentru a fi sigur ca arunca corect,cauta un filmuletz pe youtube,nu stiu sa iti explic in cuvinte(e un jet pulverizat,trebuie sa fie identic la toate si sa nu picure/curga).Pentru orice eventualitate,demonteaza pompa,curata sorbul(se demonteaza si se curata din sensul pompa/rezervor,schimba filtrul carburant si incearca sa pornesti cu busonul de la rezervor deschis,poate ai infundate doar valvele de aerisire rezervor sau blocat sistemul de carbon activ.Trebuie sa te avertizez ca nu te poti increde in proba de mai sus la injectoare(e o verificare de bordura,in cazul meu era unul blocat si a fost mai simplu).Deasemeni verifica si furtunul de retur daca in timpul functionarii are multa benzina in el cu presiune,inseamna ca un injector nu isi face treaba.Inca nu am vazut sa fi scris nicaieri,ai vreo eroare/bec aprins in bord?
A comentat necul (490 puncte) acum 10 ani sa sti ca iti multumesc ori cum de sfaturi .am sa fac si asta si am sa revin cu ce se petrece,dar in legatura cu rezervorul de fiecare data cind ai iau capacul este sub presiune  o presiune cam maricica zic eu .si am mai constatat ca daca scot furtunul care este imediat dupa clapeta acceleratie si duce intrun cilindru negru cu o mufa in el si care are  un furtun de plastic ce duce la rezervor undeva linca furtunurile de la buson ,nu se mai tureaza ca inainte ,eu lam scoa si se tura rau motorul
A comentat necul (490 puncte) acum 10 ani nam rezolvat nimic sau mai bine zis am mai stricat ceva ,am tot reglat socul de nai cei mai face trbui sa iau altul cum ar trebui sa lucreze socul ca asta al meu doar tremura pistonasul nu culiseaza an sus si an jos cum ma gandeam eu
0 voturi
A raspuns necul (490 puncte) acum 10 ani MAI FRATILOR NUI DAU DE CAP LA MASINA ASTA TOT IMI UDA BUJIILE  ,AM SI SCANTEIE  CE SA FIE .AZI IAM DAT CAPACU DE LA DISTRIBUTIE SI AM GASIT CUREAUA SLABA SI SEMNELE  DE PE CELE DOUA ROLE ERAU SUSESTE BINE CE AM GASIT ACOLO,MA POATE AJUTA CINEVA?

Comentarii:

A intrebat necul (490 puncte) acum 10 ani in categoria Motor PROBLEME NU PORNESTE ROVER 200?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Bujii ude inseamna fie benzina in execes sau mai probabil,bujii care nu lucreaza.Distributia mai bine o lasi acolo asa cum e decat sa o dai peste cap,apoi sa ai mult mai multe probleme.
+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani INCEARCA SA-I SCHIMBI BUJIILE DACA SE UDA CELE VECHI...

Comentarii:

A comentat necul (490 puncte) acum 10 ani leam skimbat si tot nimic sa mio fi bagat motorina la benzinarie.nustiu ce sa intanplat dar nui mai dau de cap dinto data sa nu mai mearga ?singurele simtome au fost ca dupa alimentare am mers 5km si a inceput sa intrerupa .am mai pornito o data si gata acu nu  o mai ia de nici un fel.si cind am pornito ,daca acceleram se oprea
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani :)))Epic frate...Ia desfa matale rezervorul si fa o clateala,apoi pune pompa si scoate conductele,le bagi intr-o sticla si actionezi pompa cateva minute,apoi incerci sa pornesti.Daca nu porneste,desfaci injectoarele si cu un penson le cureti cu benzina partea inferioara,fara sa apesi.Cati litri ai pus la benzinarie,cati litri aveai?
A comentat necul (490 puncte) acum 10 ani AVEAM 10L SIGUR SI AM PUS DE 10 EURO CRED CA 7,5L CAM ASA CRED.cu ce sa le spal ca nustui cei asta penson .si este normal sa sa fie fleasca cureaua de transmisie deci intinzatorul e  la maxim si cureaua o pot da jos fara sa umblu la in tinzator atat de slaba este
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Poti incerca sa faci un plin si sa descarci o baterie 'la automat'.Penson e de ala de dat cu var,o bidinea mai mica cum vrei sa iti explic?Curea de transmisie?Ce e aia?Ori e de distributie(aia de langa motor) ori e cea de accesorii(aia de deasupra celei de langa motor).
A comentat necul (490 puncte) acum 10 ani scuze ceav de distributie este fleasca .si acum am inteles ce este o pensula.ce fac cu distributia ,ca este la maxim rola intinzatoare ,deci nu mai merge tensionata ,o skimb ,asta sa fie pr de nu mai porneste si doar le una pe buji?