4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Am rupt cheia in contact; chei...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Am rupt cheia in contact; cheie noua?

Buna tuturor.

Am o problema destul de urgenta. Dupa ce am alimentat azi, grabindu-ma sa plec am reusit sa rup cheia in contact.

Am auzit ca pot cumpara doar cheia si muta cip-ul din cea veche in cea noua.  Partea proasta este ca dupa ce am scos lama din contact am aruncat-o fara sa imi dau seama ca mai am nevoie de ea pentru o noua copie. Cei de la copieri imi pot face o cheie noua fara cea veche(dupa seria de sasiu, an de fabricatie, etc)? A doua varianta ar fi sa cumpar o cheie gata facuta(ca cea din poza) si sa schimb doar cipul.

Ma intereseaza macar sa aduc masina acasa deoarece inca este descuiata in peco.

Masina este un opel vectra B an 2000.

Imagini atasate

A intrebat zagato (1,230 puncte) acum 12 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns voxy1 (5,710 puncte) acum 12 ani este posibilitatea de a face o cheie noua dupa contact (sau ar mai fi o chestie da nu stiu sigur daca merge sa schimbi contactu si sa folosesti acelasi cip ) . bafta ai grija cu masina deschisa in ro IMPORTANT nu arunca si ce a mai ramas din cheie (cipu) si nu merge facuta cheie dupa seria de sasiu....
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
Cel mai bine cumperi cheie si montezi cipul,ai grija sa nu il atingi cu mana adica sa nu lasi urme pe el,e foarte sensibil si o sa iti faca probleme.
Dupa ce iti cumperi cheie noua,nu o poti "educa" fara o cheie de rezerva,lucru care se mai poate face doar la reprezentanta.Iti va merge doar cipul,fara inchidere centralizata.
Asta e doar o solutie de moment,cand ai timp si bani ideal e sa iti faci o cheie la reprezentanta,si cei de acolo sa o seteze pentru immo si inchidere centralizata.
0 voturi
A raspuns bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani La cei care copiaza chei nu ai ce face cu seria de la sasiu.Ei lucreaza doar daca au cheia dupa care vrei sa faci copie.Ai doua variante:ori iti cumperi din dezmembrari un set complet de chei cu tot cu butuci si contact si schimbi doar cipul din cheie cu ce ai tu ca sa iti citeasca imobilizatorul,sa poti porni sau suna la o reprezentanta Opel si intreaba-i daca iti poat aduce o copie dupa cheia masinii la comanda.Stiu ca dor ei iti pot comanda copie la cheie.Dureaza undeva la 2 saptamani pana iti vine dar stii ca e cheia ta.In ambele cazuri o sa dai ceva bani dar vezi care te costa mai putin.Poate dai de bucata lipsa si totusi o faci!

BAFTA!!!!

Comentarii:

A comentat lucianflorin12 acum 4 luni Am și eu tot un Vectra B si am pățit-o să nu mai pot deschide masina și mi s-a rupt cheia în butuc.Cum să procedez?
0 voturi
A raspuns oxi3 (16,990 puncte) acum 12 ani nu cred ca are cum sati faca dupa seria sasiului doar sa skimbi contactul cu tot cu cheie si sa muti cipul e nasol ca ai aruncat si partea rupta era mai bn dak o pastrai

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Nu ai cum sa schimbi doar contactul cu cheie,pe contactul respectiv e montat cititorul de cip de la immo,cel care face interogarea cipului si care da comanda de pornit pompa.
Cea mai ieftina solutie e sa faca o copie la reprezentanta,decat sa se complice cu imobilizatorul electronic.E o alta poveste.
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani O cheie la reprezentanta dubleaza valoarea masinii.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani @turbojack: Poate stiu eu gresit,se poate schimba doar mecanismul de la contact fara centrala care interogheaza cipul din cheie?
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Este vorba de o Vectra B , care trece la reprezentanta drept antichitate.
Varianta cea mai buna este un alt contact de la dezmembrari.
–3 voturi
A raspuns gore007 (4,140 puncte) acum 12 ani cei dupa siaisiu se face doar la reprezentanta opel de unde ecumparata masina din ro sau de afara ca paoate sa dureze vreo 1saptamana
 tractata alta solutie nai

Comentarii:

A comentat bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani gore invata in durerea mea sa scrii ca esti pilaf rau amice....
–3 voturi
A raspuns gore007 (4,140 puncte) acum 12 ani daca aincalculator trebuie sa rescri softulcu celnou ca nutio recunoaste sinu mai porneste degeaba scimbi contactu
+1 vot
A raspuns zagato (1,230 puncte) acum 12 ani Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am reusit sa aduc azi masina acasa pe platforma. Ma intereseaza cum desfac contactul; are cineva un manual sau niste indicatii? Precizez ca volanul e inca blocat.

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
In legatura cu desfacerea contactului la vectra b e o problema.
Pasii sunt simpli,dar tinand cont ca nu ai cheia care intra in butuc nu sunt sanse sa desfaci butucul fara sa il strici.
Pentru inceput desfaci ornamentul de plastic care acopera manetele si contactul.
Apoi,ar trebui introdusa cheia in contact in pozitia 1,pentru a debloca volanul.
Pe butucul de la contact,inspre partea din bord ai o gaura cat o pasta de pix sau un chibrit.
Acolo trebuie sa introduci orice chestie metalica care o ai la indemana si sa apesi cu putere,face clink si iese afara.
Solutia in cazul tau,e fie sa gasesti o cheie cu acelasi profil,ceea ce nu stiu sigur daca se poate,am incercat doar la ford si sa incerci putin fortat sa deblochezi volanul.
Daca nu ai cum sa gasesti o cheie de vectra b,va trebui sa dai o gaura in contact,acolo unde e acea gaura si va sari singur,cu mentiunea ca vei distruge contactul.

Comentarii:

A comentat zagato (1,230 puncte) acum 11 ani Mersi pentru raspuns. Am sa incerc si revin cu detalii.