4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Ce credeti ca s-a intamplat?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce credeti ca s-a intamplat?

Am si eu nevoie de ajutor cu o problema.  Am un Golf 4 si am vrut sa-i pun leduri in usi(nu e prima oara cand pun),iar cand incercam sa-l pun pe cel de la usa de pe partea soferului acesta a facut un scurt si mi s-a ars dioda si in acelasi timp si siguranta numarul 14. Am schimbat siguranta,dar acum am observat ca nu mi se mai aprinde lumina in plafon daca deshid usa de la sofer si portbagajul,numai suna acel buzzer daca am uitat luminile aprinse si nu imi mai arata daca am o usa deshisa in bord.

Precizez ca daca deschid usa din dreapta ( masina fiind in dotata doar cu 2 usi) mi se aprinde lumina in plafon si imi si arata in bord ca e usa deschisa.
A intrebat Gugema (420 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani

editat de kenel acum 11 ani

este posibil sa se fi dus motorul de pe usa din stanga.daca nu se aprinde lumina de la plafon si nimic pe usa, asta este.si nu e ieftin deloc. am schimbat si eu la o octavia si a fost 700lei(aceleasi simptome am avut, iti iese la tester daca ii faci diagnoza)aftermarket.acum 2ani.poate s-a mai ieftinit acum.
totusi poate ai noroc si nu este asta:)
–1 vot
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 11 ani De obicei, ai un actuator in usa, este foarte mic care la contact cu deschiderea broastei aceasta apasa pe el si pac se aprind luminitele din plafon, usi . Sunt 2 cauze :
1- ori s-a tocit atat de rau incat nu mai face contact, ca atare nu mai atinge broasca de acel butonas
2- ori e foarte gripat, sau s-a ars, prin urmare trebuie inlocuit

 La varianta 1 o solutie ieftina este asa : dai jos fata de usa, tot ansamblul, lasi geamul ridicat si incerci sa scoti acest actuator de sub broasa( e singurul lucru cu 2 fire). Si peste acest actuator pui banda izolatoare il infasori de vreo 5-7 ori.
2- cumperi unul nou sau de la dezmembrari care variaza intre 50-100 de lei unul singur.

Eu am patit exact ceva asemanator, actuatoarele de la ambele usi erau bune dar erau foarte tocite in asa fel incat sa nu mai atinga de broasca usii acel mic buton care se afla pe actuator( ca sa-ti explic e aproape putin mai mare ca gamalia de ac in diametru). Solutia a fost cea simpla, am infasurat in banda izolatoare si acum merge ca noua.

Comentarii:

A comentat Gugema (420 puncte) acum 11 ani De tocit nu prea cred ca ar fi problema din cauza ca s-a intamplat dupa ce s-a ars acea dioda si siguranta,de atunci a inceput problema.