4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > ce inseamna martorul TC la un ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Ce inseamna martorul TC la un freelander 1.8 benzina din 1999?

salutare

am un land rover freelander din 1999, cu motor 1.8 16v si de curand nu se mai stinge martorul TC. mentionez ca nici abs'ul, nici asistenta la coborare nu functioneaza

poate fi traction control?:D si ce implica acest lucru

multumesc!
A intrebat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Aceste sisteme se afla in modulul de abs - verifica sigurantele, mergi la un tester si daca iti da eroare de conectare pe abs cel mai probabil e defect modulul.

Sau daca ai noroc e ceva simplu. Verifica releul dedicat -R3 comp. motor- ori senzorul de ABS care se afla fixat pe podea langa maneta de la frana de mana in cotiera.

Bafta!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Senzor de abs fixat in podea?Are o rotitza pe pamant cu senzor de gravitatie?Sau daca trece peste o groapa imi intra ABS?:))=))
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani http://forum.club4x4.ro/archive/index.php/t-66762.html  Ti-am gasit si un forum. Tipul cica pe podea l-a gasit. :))
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @bogdan:acolo nu e nici un senzor de abs,omu ala s-a exprimat aiurea,senzorul din podea se mai numeste si G sensor,e snezorul de accelerare laterala,de obicei vine cuplat cu esp si trimite date despre alunecarea masini in raport cu mersul inainte.
Senzorii de abs sunt 4,o parte se misca solitar cu roata(partea mecanica) cealalta parte e un senzor de impulsuri(bobinaj electromagnetic) si reprezinta partea electronica.
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Mi s-a parut si mie ciudat. Scuze pentru raspunsul eronat!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @bogdan:Nu e nici o problema,toti avem de invatam si scopul sectiunii e sa ne ajutam intre noi.
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Problema poate fi una complexa sau simpla,martorul acela spune mai multe,printre care:Deficienta de hill assist(treapta 1,sub 7 km/h),deficienta sau conexiune slaba sau deloc cu un senzor abs.
Cel mai intalnit e senzorul pedala de frana,provoaca un brad de craciun in bord si e o problema intalnita la freelander.
Iti atasez o poza cu martorii si semnificatiile lor,precum si verificarile necesare.

Imagini atasate

0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani o sa ma uit mai pe indelete si pe acel forum ca azi nu prea am avut conexiune la internet.

MULTUMESC!
+1 vot
A raspuns argema (260 puncte) acum 9 ani Daca stau aprinse atunci pune contactul ,porneste motorul si in interval de 10 secunde calca pedala de frana de 10 ori.Apoi acestea vor palpai si in cateva secunde se sterg si va merge si asistenta la coborare. Eu asa am facut si e OK.
0 voturi
A raspuns luci20 (170 puncte) acum 7 ani Multumesc mult
0 voturi
A raspuns Rotaruadrian22 (160 puncte) acum 6 ani salut la mine este invers cand apas pe butonul galben de pe schimbator nu se mai aprinde nimic in bord.Dar abs si tc functioneaza perfect