4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Cum sa leg proiectoarele?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cum sa leg proiectoarele?

Ma intereseaza in felul urmator!

1. Sa leg proiectoarele pe faza lunga

2. Sa-mi fac instalatia electrica ( nu o am deloc )

3. De ce am nevoie?

Masina este un Mondeo mk1 caruia i-am luat proiectaore originale + grila aferenta etc etc, masina nu a avut niciodata proiectoare si desi uni sunt norocosi si au direct instalatia pe masina eu nu o am...

Nu vreau sa le leg pe buton separat pentru ca nu ma interseaza sa merg cu ele aprinse pe faza scurta sau pe pozitii ca unii...

Astept raspunsurile voastre
A intrebat Ruffy RUF (1,870 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Proiectoarele le poti lega direct de firele de la faza lunga,adica firul de pe stanga la farul din stanga si firul de la propiectorul de pe dreapta pe farul din dreapta.
Apoi faci un calcul sa vezi cat iti consuma becurile de la proiectoare plus cele de la faza lunga si eventual maresti siguranta pentru faruri/faza lunga si asta basta.
Daca vrei mai complicat si cu rascuri mai putine,tragi pana in bord firele de la proiectoare,minusul il legi la masa,tragi un plus de la baterie prin cutia de sigurante(a se intelege ca e un fir protejat de o siguranta),apoi il legi la comanda blocului de lumini si ai rezolvat.
P.S:Ca o parere personala,nu se merita ce vrei tu sa faci,unu la mana te ia foarte repede nenea garcea ca proiectoarele is 2 sau 3 puncte si se folosesc doar in conditii speciale,doi la mana cand e ceata si chiar ai nevoie de proiectoare,nu o sa le poti folosi deoarece faza lunga disperseaza lumina si nu mai vezi nimic.

Comentarii:

A comentat Ruffy RUF (1,870 puncte) acum 11 ani Mersi frumos de raspuns, la prima parte din raspuns ma gandeam si eu.
Legat de faza cu ceata , acum nu le poti avea pe toate iar faza lunga nu o sa o prea folosesc decat noaptea unde este vizibilitate mai scazuta, plus de aia imi place cand dai blitz ca se aprind si proiectoarele (cam asta ar fi unu din motive mai mult sa zic asa - fita :)) ) si parca as pune si xenon pe lunga + proiectoare dar inca am dubii cu privire la ceilalti participanti la trafic (se mai intampla sa nu poti trece asa repede de pe faza lunga pe scurta si mai deranjezi poate)
Pe scurta mi-am bagat lupe + xenon si is reglate bine nu am primit nici un blitz cum ca as deranja...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Nu mereu reusesti sa le treci de pe scurta pe lunga si daca vrei sa iti pui xenoane in ambele credema ca sigur o sa primesti flash-uri.
Alegerea e a ta,ideal sa ai lupe si pentru faza lunga.
A comentat Ruffy RUF (1,870 puncte) acum 11 ani bineinteles ca daca pun xenoane pun cu lupe, nici nu incape in discutie, pe langa faptu ca vezi mult mai bine nici nu deranjez in trafic! ms frumos de raspunsuri

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns floricaa (11,950 puncte) acum 10 ani este criza ,cablajul este calculat la minim.pune releu si sigurante sa nu ei foc...