4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > De ce nu merge bordul?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

De ce nu merge bordul?

Buna ziua! Am o problema veche(si cam singura in acest moment) la masina mea(BMW E36 318i 91).

Inca de acum 1 an, bordul meu dadea semne de defectiune(cand porneam motorul imi aparea in loc de kilometraj "pppppp" iar acul de la turometru, benzina si apa nu mai mergeau). Insa, aceasta problema aparea destul de rar, cam odata la 10 porniri.

In ultimul timp, bordul nu imi mai mergea deloc si am hotarat sa-mi chem specialistul cu care lucrez de f. multi ani.

A scos bordul afara si pana acum am tras concluzia ca firele care intrau in bord ar fi devina(sigurantele merg si firele de la contact merg si ele).

Problema este urmatoarea: Este oare dificil sa scoti acele fire(care intra in bord)????? Oare trebuie sa scoti tot bordul afara(inafara de cel cu acele si kilometrajul - toate plasticele, volanul,etcc)ca sa ajungi sa scoti afara firele sau sa le repare??? Sau daca nu, cum am putea sa le scoatem???. Este frustrant pt. ca nu mai pot merge cu masina deloc, e nasol sa nu stii ce viteza ai, cata benzina, cum sta apa,etc....Si masina a stat in garaj toata iarna datorita acestei nenorocite de probleme...

A si era sa uit, mecanicul luase pt. o perioada bordul al el acasa sa incerce sa vada daca are vreo problema. Si acum cateva zile, l-a adus sa vedem daca merge ceva. Si am constatat ca nu mai fuctioneaza bine cateva luminitze din bord(cea de la acul turometrului, cea care lumineaza kilometrajul(in cazul meu, acele P-uri) si cea care lumineaza ceasul apei:| )....Sa fie oare din fire sau a gresit el ceva si din aceasta cauza sa nu mai functioneze luminitzele???

Va rog ajutati-ma, orice sfat e binevenit:) Poate cineva a mai avut astfel de probleme cu bordul si ma poate ajuta. O zi buna
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns gbrheaton (6,750 puncte) acum 12 ani Cel mai bine dute la un service bazat pe electronica.

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns voicu_sorin (520 puncte) acum 12 ani Sal, nu este nimic grav, trebuie doar sa schimbi ceasurile de bord(te costa in jur de 1mil jumate), si se schimba foarte usor, trebuie sa desfaci doar doua surubele cele de prind ceasurile in scoica cu o surubelnita in stea dar sa fie mai micuta sa poata avea loc acolo, toata treaba esta sa misti putin de volan in stanga cand scoti ceasurile, dar mai intai trebuie sa scoti cele 3 mufe sa 2 nu mai stiu exact, iar de pus la loc stai fara grija k nu poti sa le inversezi k nu intra!Cam asta e tot bafta!

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani Salut. Am schimbat ceasurile de bord, merg acum bine inafara de luminitele portocalii care ar trebui sa lumineze ceasul de la vitezometru si ceasul de la benzina. Insa ele merg, dar numai daca dau cateva palme peste bord, atunci isi dau drumul si merg perfect.
Am sa incerc sa-l dau din nou jos si sa vad daca am conectat bine firele din spate. Bafta!

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns mishuBMW (360 puncte) acum 11 ani salut.am si eu aceeasi problema la un astra f si un prieten la un e36.ai schimbat tot bordul sau doar ceasurile?