4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > De ce palpaie becul de la fran...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce palpaie becul de la frana de mana?

Salut! Am o skoda fabia, 2000, 1.4 mpi, de un timp am observat ca la o frana mai puternica sau la o plecare mai tare incepe sa palpaie becul de la frana de mana si se aud vreo 5 beep uri.....masina nu este dotata cu asr sau esp....este normal lucrul asta sau vreun defect?.....daca e ceva problema ce ar putea fi de vina?
A intrebat attyka2007 (6,960 puncte) acum 10 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Verifica in prima faza daca ai lichid de frana.
0 voturi
A raspuns LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani poate cablajul care ajunge la contactul franei de mana are undeva izolatia compromisa(cablul sa fie desizolat,sau piscat,sau ros..etc) si cand treci prin gropi,frane mai puternice ,accelerari sa se atinga cu sasiul masinii sau chiar contactul de la frana de mana sa fie defect,oricum e ceva care iti''da la masa''.Ps: esti sigur ca becul care se aprinde este de la frana de mana?Poate e martorul care iti arata lipsa sau nivel de lichid de frana scazut in pompa. Uite un link cu skoda fabia...citeste despre martorii de bord si vezi care ''iti face cu ochiul''.http://new.skoda-auto.com/sites/ru-md/PublishingImages/A05_Fabia_OwnersManual.pdf
+1 vot
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Vezi lichidul de frana
0 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani in general la masinile din grupu vag cand palpie becu asa cea mai des intalnita problema de mine a fost de la etrier blocat sau cablu blocat iar cand dai drumu la frana de mana nu o mai tin cablurile trasa in jos si ii permite umpic de joc la maneta... ! daca in mom cand tragi frana de mana  ai o mica portiune 1-2 cm care se simte ca si cum o tragi in gol asta e problema si la tie! in general ramane parghia la etrieru dupa dreapta spate blocata... pune-o pe rampa/elevator si uitate daca revin parghiile pe ambele parti  sau scoatei rotile pe spate si uita-te !

Comentarii:

A comentat LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani prietene...omul a zis ca nu ii raman franele blocate,si oricum s-ar simti ...trage mai greu sau directia o ia spre roata care merge infranat,sau se simte miros de ferodou incins,se incalzeste etc...din experienta,nu am vazut niciodata etrieri cu parghii...,poate sistem de franare pe spate prevazut cu tamburi si ferodouri,etrierul este o componenta cu un piston care culiseaza inainte -inapoi.
A comentat cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani daca nu ai vazut etrier cu parghie in curu lor pt frana de mana..... Tre sa mai capeti experienta....
A comentat LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani ala e etrier combinat,pe care vin si lacutele de la frana de mana...aici este vorba de skoda fabia din anul 2000 si franarea pe spate este pe tamburi,m-am referit strict la masina respectiva,stiu bine ce am argumentat!