4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > De ce se aprind martorii in bo...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce se aprind martorii in bord si imobilizatorul in timpul mersului?

Buna seara.

Am un ford fiesta din 2005, 1.4 tdci. In urma cu cateva zile mi s-au aprins in bord 4 martori: bobina, martorul de motor, apa si bateria. Mentionez ca am testat bateria si e noua. Dupa doua zile, s-au aprins si martorii de ABS si frana de mana, in conditiile in care masina era in mers. Dupa ce se aprind si se sting, la un moment dat incepe sa palpaie si imobilizatorul. Urmatoarea dimineata, nu a pornit masina. Am umblat putin la mufele de la computerul de bord si apoi a pornit, erorile aparand in continuare.

Am facut doua diagnoze si mi s-a spus ca ar exista o problema CAN de comunicare intre bord si computerul de bord.

S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?
A intrebat Deny_Ford (290 puncte) acum 10 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Pai si la diagnoza ce ti-au spus sa faci?Un cod de eroare ai?
Daca e problema doar intre computerul de bord si bord inseamna ca masina trebuie sa mearga in parametri si fara nici o problema.
Pe care din liniile can ai problema?Masina iti merge in parametri la pornire e totul normal etc?
0 voturi
A raspuns Deny_Ford (290 puncte) acum 10 ani La diagnoza mi-au zis ca trebuie sa imi dea computerul de bord sa vada daca nu a intrat apa in conditiile in care nu a plouat de doua saptamani... si ca poate fi o mufa de pe undeva..deci nimic concret..Masina porneste in parametri normali...dar dupa ce o pornesc apar martorii..dispar..apar din nou si la un moment dat raman aprinsi cateva minute si incepe sa palpaie imobilizatorul...Eu personal tind sa cred ca este vorba de un contact imperfect pe undeva...dar nu am idee..Ma gandesc ca daca era calculatorul de bord masina nu ar mai fi pornit..Sau ma insel?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Calculatorul de bord este gazda retelelor can b si c(nu stiu sigur daca ai si A),deci tot ce e posibil sa fie o mufa care fie nu sta bine fie un contact oxidat.Verifica si tu mufele de la calc de bord la bord,foloseste si un spray de contacte si apoi vezi ce se intampla.
Ps.Buni mecanici,schimbam domle schimbam,se face repede:))
0 voturi
A raspuns Deny_Ford (290 puncte) acum 10 ani Cam asa s-a intamplat..stii cum e..fiecare are un prieten..care e electronist auto...si care face si drege si tot asa..In calculatorul de bord am 3 mufe..Ideea e ca masina la un moment dat a fost lovita in partea stanga unde se afla calc de bord..si  mufele au capetii destul de avariati..deci tind sa cred ca de acolo pleaca problema...dar se poate intampla ceva daca scoti mufele din calculatorul de bord?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Daca le scoti in timp ce functioneaza e aceeasi chestie ca atunci cand scoti ramii de la un calculator in timpul functionarii.Daca le scoti cu motorul oprit,cheia scoasa nu are nimic.Ideal e sa deconectezi si bateria(cel putin asa recomanda producatorul),daca faci asta nu uita de codul de la unitatea audio.
0 voturi
A raspuns Deny_Ford (290 puncte) acum 10 ani Mai vreau sa precizez ca anul trecut tot asa in timpul mersului mi s-au aprins toti martorii si imobilizatorul, am oprit pe dreapta si cand am dat sa pornesc nu a mai pornit masina..am tractact-o..am apelat la n mecanici auto care au zis toti ca e computerul de bord..inclusiv la reprezentanta ford am primit acelasi rapsuns...intr-o seara a venit un mecanic..mi-a spus acelasi lucru..din greseala a umblat cu mana la mufele care intra in computerul de bord...si surpriza...masina a pornit...deci probabil ca de acolo e problema..dar e ff greu de gasit un electrician auto bun in timisoara...cel putin incerc sa gasesc pe cineva de 5 zile..dar nimic concret.
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Probleme de conectica sau incarcare baterie.
Nu confundati computerul de bord ( de pe ceasuri) cu ECU motor ( de sub aripa ) .
Poti apela la Andrei: 0721 570 210
0 voturi
A raspuns Deny_Ford (290 puncte) acum 10 ani In aceste conditii este recomandat a se circula cu masina?