4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > De ce se descărca bateria în...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce se descărca bateria în 2zile (crafter)?

Am un wv crafter 2.5 din 2006.Dacă nu îl pornesc 2-3 zile găsesc bateria descărcată (este nouă)
A intrebat Anghelnic (160 puncte) acum 8 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns alexandrufr (180 puncte) acum 8 ani Trebuie intai sa verifici in manual daca exista vreo procedura speciala in caz de deconectare a bateriei.

Ordinea procedurilor ar fi urmatoarea: cu motorul oprit de mai multa vreme, deconectezi o borna de la baterie si inseriezi un ampermetru. Citesti valoarea curentului in situatia asta: ar trebui sa fie foarte mica (20-50mA de regula, cu alarma conectata).
Daca valoarea curentului in aceasta situatie este mai mare, lasi ampermetrul asa si incepi sa scoti cate o siguranta din panou: cand dai de circuitul care iti fura curent si ii scoti siguranta, curentul trebuie sa scada brusc la valoarea normala.
Dupa care, te apuci de scotocit in circuitul cu pricina sa vezi care e buba.

(la a mea ramanea releul de la ambreiajul AC-ului anclansat ceea ce-mi dadea un curent de stationare de vreo 7-8A, de seara pana diminneata bateria era suficient de moarta inncat sa nu mai porneasca motorul)

Repet: atentie la procedura de deconectare a bateriei, la unele masini e necesara o baterie provizorie de pastrare a memoriei! Fara respectarea acelei proceduri, risti sa nu mai poti porni masina fara un tester!
0 voturi
A raspuns Anghelnic (160 puncte) acum 8 ani Am consum de 0.76 mă. Dacă scot siguranță nr.12 sau cea de la nr.13  din tabloul de sus scade la 0.20-0.25mA.Ştie cineva de la ce sunt siguranțele ăsta?