4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > De ce se deschide masina singu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce se deschide masina singura cand inchid centralizat?

Am si eu o problema cu inchiderea centralizata la un bmw e36 din 94. Cand inchid masina centralizat se inchid toate usile+portbagaj+clapita de la rezervor apoi se deschid singure. La inceput am observat ca nu aveam motorasul pentru inchiderea la rezervor apoi am cumparat acel motoras dar inca este acea problema.. trebuie sa inchid masina de cateva ori sa ramana inchisa.. la inceput nu mergea deloc(fara motoras) acum trebuie sa inchid de cateva ori si pana la urma ramane inchisa.. exista vreo solutie?
A intrebat amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Problema ta este,in cazul in care masina se descuie imediat ce o incui,una din incuietorile actionate de modulul de inchidere.
Trebuie sa verifici foarte atent unde si cum nu se inchide bine,sau poate nu e ceva montat corect si de aia se inchide dupa 4 5 incercari,ce e in neregula isi revine.
Eu cred ca ar trebui sa incerci cu portbagajul,de obicei el este cel mai vizat sau cu e clapita de la rezervor,in acelasi timp trebuie sa verifici si senzorii de la usi,cea de la sofer in special si sa vezi care nu isi face treaba.
Face ca si cum ai avea o usa care nu este inchisa bine?
0 voturi
A raspuns amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani functioneaza toate si portbagaju si clapita de la rezervor ca am stat cu mana acolo si motorasul merge se inchide absolut tot si se deschide dupaia.. nu stiu de ce..
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca la inchidere centralizata se descuie inapoi si cand inchizi cu cheia ramane inchisa,100% e vorba de un sezor de inchidere,daca nu stii cum se verifica poti apela la un service.
Senzorul are forma unui cui care intra in interior in momentul in care usa este inchisa,daca el nu este prins bine in suruburi sau daca acel cui nu ajunge pana in capat,nu inchide circuitul si semnalul electric transmis la inchiderea centralizata este de usa deschisa,motiv pentru care din siguranta se descuie inapoi.
Orice senzor pentru inchidere trebuie sa fie fix,trebuie verificat daca portiera il inchide complet si daca nu e intrerupt cablajul.
Verificarea o poti face asa:
Inchizi toate usile,portbagaj si rezorvor.Apoi deschizi o usa,tii apasat cu mana pe senzor si incerci sa uncui centralizat.Asa faci pentru fiecare portiera pana vezi unde e problema,automat senzorii trebuie sa fie prinsi fix.
0 voturi
A raspuns amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani chestia e urmatoarea..: inchid masina centralizat de la sofer se deschide inapoi imediat si trebuie sa repet de vreo 2-3-5 ori si abea a 5-a oara ramane inchis..
0 voturi
A raspuns amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani adica se inchid toate si se deschid toate.... si unde mai exact gasesc senzorii la usi ?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Inchizi centralizat de la sofer?Adica?Inchizi cu cheia?Daca faca asa cand inchizi cu cheia,atunci e o problema fizica,daca inchizi cu cheia si face asa sunt senzorii.Deci senzorii ar trebui sa ii gasesti pe stalp,si au o bucata ce cauciuc in general pe portiera in locul in care inchid.
0 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut!
Am si eu aproximativ aceeasi problema tot la un E36!
Eu cand inchid masina din telecomanda se inchid toate usile + clapita de la rezervor insa fara portbagaj(pe acela trebuie sa il inchid cu cheia).
Cand apas telecomanda se inchid imediat toate, pe urma, la o secunda dupa ce s-au inchis, se deschid imediat singure(insa alarma e activata, daca deschizi atunci usa sau portbagajul, incepe sa urle).
Dar, dupa ce vad ca se deschid singure, imediat inchid usa cu cheia si astfel se inchid toate si raman inchise, nu se mai deschid singure.
Ideea este ca nu inteleg de ce nu vrea sa se inchida din prima, insa din a-doua-a merge....Sincer nu stiu ce trebuie facut, daca tu spui ca ti se inchide abia din a-5-a incercare, e mai dificil la tine.
Am incercat si eu ce ti-a spus si Stefan.Angelo("Inchizi toate usile,portbagaj si rezorvor.Apoi deschizi o usa,tii apasat cu mana pe senzor si incerci sa uncui centralizat.Asa faci pentru fiecare portiera pana vezi unde e problema,automat senzorii trebuie sa fie prinsi fix") si a mers dar pentru o scurta perioada de timp. Cred ca ar trebui sa te duci la un service. Ai o problema la unii din acei senzori. Pe mine nu ma prea afecteaza, dupa ce inchid din telecomanda inchid imediat cu cheia si gata, in 5 secunde am incuiat masina. :) Insa tu trebuie sa-ti rezolvi problema, e mai incomoda la tine.
O zi buna si bafta!
0 voturi
A raspuns amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani da inchid cu cheia de la sofer... se inchid toate apoi se deschid..singure..

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Am inteles! Pai atunci, dupa cum am mai zis, du-te la un service si cei de acolo probabil ca iti vor repara problema. Eu zic s-o faci destul de repede, chiar e incomod. Pe mine ma cam deranja prima data ca nu eram obijnuit sa o inchid cu cheia(o inchideam numai din telecomabda) si dupa ce se deschideau singure trebuia sa apas o data pentru anularea alarmei si inca o data pentru inchidere, si abia atunci se inchideau, fara sa se mai deschida. Acum e mult mai usor, dupa ce activez alarma din telecomanda, o inchid cu cheia si cu asta basta! Mai multe nu-ti pot spune din pacate...nu sunt de specialitate.
O zi buna!