4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > ecu nou, ce trebuie facut ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ecu nou, ce trebuie facut sa porneasca masina?

salutare!! pentru ca nu am  reusit  sa  repar ecu  vechi  si  nici  sh nu  am  gasit,  am  decis  sa cumpar  altu nou.  am  dus masina la un  service  insa nu ii  da de  cap  sa o  porneasca.  am  fost si la un  service  de  electronica, insa  fara  succes. masina  e golf  4  1.6  sr.  avea  probleme cu  pornitu.... imi  murea  motoru  in  mers,  apoi nu mai  pornea.  ce  trebuie  facut  atunci  cand  montezi alt ecu  pe masina?  multumesc!!
A intrebat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani 1.ecu nou are scris softul pe el sau e gol???
2. daca are softul scris pe el, trebuiesc facute o serie de adaptari la cheie, butuc, pompa injectie, abs, air bag...etc.

Comentarii:

A comentat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani nu  stiu daca e  gol sau nu.  tot  ce  stiu  e  ca  este  nou,  am  dat  800  de euro  pe el.  eu sunt plecat  din  tara,  sunt in  cehia si  nu  prea ma  descurc.....   am dus sambata masina  la un  sevice  destu  de mare aici  in  praga, azi au  dus-o ei   la  un  service  de  electronica  unde  zic  ca au calculator  mai mare pt a  vedea  ce nu  merge,  ca ei nu  reusesc  sa ii  dea  de  cap. in  cazul  in  care  softul  era gol,  normal  era  sa  il  monteze  si  sa  isi  memoreze  singur  toate  cele, nu? multumesc  pt  raspuns!!
+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani nu se leaga nimic din ceea ce zici tu...oricum raspunsul complet la ceea ce zici tu este:
La montarea unui ECU nou si original pe masina, se face reprogramarea acestuia cu aparatura casei constructoare(sau conforma cu ceea ce zice casa constructoare).
Se reintroduc practic datele inserate de producator la momentul fabricatiei, si de fac unele adaptari (de genul acelora mentionate mai sus) pentru ca masina sa recunoasca ECU fara nici un fel de problema, si sa functioneze in parametrii prevazuti de constructor.
Sper ca te-am lamurit, bafta in continuare.
–1 vot
A raspuns sergiu_88 (7,680 puncte) acum 11 ani deci du-l la un electronist sa-i anuleze imobilizatorul (imo off) si acum nush sigur cum este la vw dar trebuie sa fie un modul care scrie pe el ews si acela trebuie scos se afla undeva sub volan sau un dreapta sub torpedou sub bord si ar trebui sa mearga...

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani asta cu immo off e varianta de strada... :)) , si dupa aia vezi daca porneste. daca nu porneste, mai da-i la cama, poate o ia...
SI DACA N-O IA??? E-PROM-UL E DE VINA!!!OFFFFF....
–1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Cum sa  nu gasesti ecu sh de sr, e cel mai dezmembrat golf din romania...

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani omul e in cehia...acolo se dezmembreaza skoda , n-ai de unde sa stii
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Pentru ca e in cehia se dezmembreaza doar skoda :)))? Ce logica proasta...
A comentat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani sunt si  aici parcuri de dezmembrari,  am  gasit dar nu  corespundeau  codurile.
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani @ vw vento , in cazul in care nu ai citit bine(sau ai citit doar ce ti-a convenit), omul nostru zice ca a incercat sa repare ECU vechi dar nu a reusit... Comentariul meu la raspunsul tau era doar o ironie a faptului ca nu ai citit atent... dar asta e... logica m-a cam incurcat.

P.S. Daca tot spui ca se repara peste tot in Romania ECU de Golf, sau se gasesc peste tot din dezmembrari, de ce nu-i gasesti tu una colegului nostru, trimite-o in Cehia si da-i si un an de garantie cel putin.
Multumesc totusi pentru subtilitatea cu care m-ai ,,atins''.