4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Fenomen straniu? Problema: de ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Fenomen straniu? Problema: de ce explodeaza bateriile pe masina?

Auto Daewoo Espero 1.8i 1997 fara gaz, are o problema. Am mers cu masina pana la cumparaturi si in parcare am observat un fum care mirosea a ulei si fum alb de sub capota si am oprit.. cand am deschis capota, tot motorul era plin de ulei negru, chiar si pe capota sus era ulei si se scurgea.. si se scurgea de peste tot si am vazut ca era de la un furtun care era foarte vechi si a crapat.. Am completat cu ulei si am plecat cu masina acasa.. am cumparat furtunul care era defect si am inlocuit usor pentru ca era scurt si nu a fost nici scump si nu au mai existat probleme de pierderi. In urmatoarea zi masina a functionat normal dar am observat becul de baterie rosu ca se aprinde si am mers in graba cu masina acasa.. era tarziu si pe drum am auzit un sunet puternic ca de pistol, am oprit si nu am observat nimic dar am vazut o urma de lichid lasata in urma, am deschis capota si bateria era explodata.. umflata si sparta, doapele sarite si ochiul la fel si era mult acid. In ziua urmatoare am fost sa cumpar o baterie nouo si am montat-o pe masina si aceeasi problema.. a explodat dupa nici o zi de utilizare si orce baterie as pune tot asa se intampla si daca merg putin cu masina din baterie iese fum si lichid pe sus si daca las bateria conectata pe masina se descarca peste noapte. O fi din vina furtunului care a aruncat ulei peste tot? Motorul inca are ulei pe el dar arata si functioneaza foarte bine.. doar ca explodeaza bateriile daca motorul este pornit. As vrea sa stiu daca stie cineva, care este cauza si problema si cat de grav este. Va multumesc.
A intrebat Carl_Johnson (1,030 puncte) acum 8 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns rubenmoto (2,100 puncte) acum 8 ani Uitate bine si verifica toate cablurile alternator-baterie... Si cel mai bine ar fi sa dai o spălătură la motor sa dai uleiu ala jos... Uitate si la alternator daca are ulei pe el....
0 voturi
A raspuns Carl_Johnson (1,030 puncte) acum 8 ani Da pai este ulei si pe alternator si pe curele, fulii etc.. peste tot este uns.. dar oare din cauza lui? cum sa il spal? cu apa? uleiul are legatura cu defectul?