4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Fuctuatii lumini"?"?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Fuctuatii lumini"?"?

Buna ziua!

Este vorba despre o skoda fabia 1.

Am o problema cu fluctuatii ale luminilor din bord. Cand virez brusc stanga-dreapta, la relantiv, se vede ca scade intensitatea, si a farurilor, si a bordului,dar foarte putin.....dar asta banuiesc ca e normal.
In mers daca dau volumul la muzica tare(am o statie de doar 200W reali, sa nu va ganditi ca este vorba de un consumator f.mare) se observa fluctuatiile in bord dupa bass daca ma uit atent. Daca circul noaptea si schimb pe faza lunga(sau aprind proiectoare)iarasi se observa ca scade intensitatea luminilor pt. o fractiune de secunda, dupa care revine la normal.

Incarcarea pare ok,la relantiv cu toti consumatorii porniti am 13.7v iar fara consumatori 14.2v.Bateria, cand opresc motorul are 12.9V...stiu ca ar trebui masurata dupa o stationare de macar 12 ore dar nu am ajuns sa fac masuratoarea.Oricum si daca sta masina nepornita 12 ore si mai ascult ceva muzica in acest timp porneste normal.
Oare e de vina puntea cu diode(nu stiu exact denumirea)?
Erori nu am nicaierea.

A intrebat Driver09 (49,100 puncte) acum 9 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns floricaa (11,950 puncte) acum 9 ani verifica legaturile de masa pe sasiu si pe motor,iar tensiunea scade prea mult cu consumatori recomand si o revizie alternator

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 9 ani Am verificat masa,am mai verificat si contactele de pe pompa servo si din capacul bateriei dar toate sunt ok.
Probabil e de la alternator....
+1 vot
A raspuns daniyu (15,830 puncte) acum 9 ani Buna poti incerca si curatarea bornelor dar eu din din cate stiu la fabia cand palpaie farurile la relantiu e de la servo, mai exact senzorul g250 de pe caseta se schimba.
Da valori enorme si inebuneste pompa care lucreaza si consuma de doua ori mai mult chiar daca nu`i cazu.
In mod normal trebuie sa se vada pe vag-com.
In cazul in care g250 e problema si nu il poti schimba repede(e cam scump) atunci ii scoti mufa de la pompa servo. Iti merge putin mai greu dar iti tii pompa intreaga. o seara placuta!

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 9 ani Stiu despre problema descrisa de tine.
Numai ca eu nu am nici o eroare iar daca g250 e dus apar acele fluctuatii fara sa faci nimic.In cazul meu aparvfluctuatiile cand pornesc un nou consumator.Contactele si bornele le am verificat inainte sa postez.
Intre timp am masurat si bateria dupa 12 ore de pauza la 5 grade celsius si avea 12.5 v,deci este ok.

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare