Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Geam electric?

sal am si eu o problema la un buton de geam electric.deci:butonul are 4 iesiri,2 fire care vin de la motoras si un +si- ,am tras un plus de la baterie  am legat masa si am legat firele la motoras,e acu cum le-am legat se lasa geamul in jos dar ca sa urce trebuie sa skimb firele care vin de la motoras intre ele pt a urca la loc.intrebarea mea e cum sa le leg pe acelasi buton sa urce si sa coboare geamul fara sa stau sa skimb firele intre ele?ast rasp voastre
A intrebat bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani vad ca nimeni nu prea le are cu electrica pe aici

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Just_Me_AXY (10,780 puncte) acum 11 ani in cazul de fata din ce zici tu motorul era actionat printrun sistem care facea schimbare de polaritate iar butonul nu facea decat sa dea comandat sus sau jos . acum in cazut tau cel ami simplu ai nevoie de un contactor cu masa comuna si 3 pozitii .pozitie nul /pozitie sus /pozitie jos.ar fi si posibilitatea sa faci si circuit cu releu si sigurante ... dar e mai complicat.
sper sa iti fie de ajutor
0 voturi
A raspuns rrm012001 (1,230 puncte) acum 11 ani butonul actioneaza un montaj care face inversarea de sens pentru motoras. poti face cu 2 relee acel montaj.