4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Inchiderea centralizata are to...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Inchiderea centralizata are toane cand se deschide , cand nu . Buson de deschidere inghetat. Solutii ?

Salut baieti .

Am o problema cu un Opel Astra Classic 2 . De ceva timp, cu frigul asta, inchiderea centralizata a inceput sa imi faca fite, cand vrea sa se deschida de la telecomanda , cand  nu (inchiderea centralizata a masinii de fabrica) . Mentionez ca m-am uitat si pe sigurante, nimic suspect. Daca inchid masina de la buton inauntru masinii, se inchid toate usile si se deschid. Cand ies afara , are o raza de actiune de 3-5 metri maxim. Am verificat masina pe tester si imi apare "Cheie - Inchidere centralizata nesincronizata" , in principiu cand se deschide, cand nu. O alta problema o intampin dimineata, cand imi mai face fite inchiderea, nu pot deschide masina, busonul de deschidere unde introduc cheia, este blocat, se misca maxim 4mm stanga , trebuie sa stau sa invart cheia acolo pana cand transpir . O solutie sa nu mai inghete ? Sau sa ii fac ceva la inchidere ?

Imagini atasate

A intrebat AG-97-GDF (2,240 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani La masina mea, cand nu mai are chef sa se deschida (din cheie), cu o siringa, bag 4-5 ml de motorina si ma joc cu cheia in yala. Isi da drumul in 2-3 minute indiferent cat de frig este afara. Dupa ce faci acest lucru nu mai ai treaba vreo 6-7 luni de zile.

Comentarii:

A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani La inchiderea centralizata, nu ma pricep, nu ma bag. Bafta!
A comentat AG-97-GDF (2,240 puncte) acum 11 ani La varianta asta m-am gandit si eu , dar nu am avut nici o seringa ulterior pe langa mine si nici motorina. Ms oricum pt sfat !

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Pentru cheie desincronizata singura solutie este resincronizarea ei si schimbul de baterie.
Pentru inchidere,in yala de la usa este un fel de vaselina care nu ingheata,dar in timp isi pierde din proprietati si se intareste foarte mult,de aceea cheia ta ramane blocata si trebuie sa fortezi putin ca sa o scoti.
Pana ai timp sa rezolvi problema,curata intai cu wd-40,se baga pe gaura de la cheie in abundenta,apoi e bine sa ai de rezerva un spray care dezgheata.
Pentru a remedia problema,trebuie sa dai broasca de la uncuietoare jos,o cureti bine cu wd-40 si o lasi sa se usuce,apoi pui in ea vaselina.Daca ai una parafinata,cu atat mai bine.

Comentarii:

A comentat AG-97-GDF (2,240 puncte) acum 11 ani Ok, asta am sa incerc in cursul zilei de astazi, ca a trebuit sa plec undeva si aproximativ 15 minute m-am invartatit pe langa masina dimineata si nu am reusit sa o deschid. Cum sincronizez cheia ? Eu de obicei ca sa isi revina bag cheia in contact, pornesc contactul (nu motorul) , tin apasat 3 secunde pe inchidere la cheie, se inchid-deschid usile automat o data (se aude un clantanit) si dupa aceea merge , se inchide de deschide, doar ca mi s-a intamplat sa nu se deschida, sau sa stau cu cheia deasupra bordului sa se deschida (raza de semnal proasta) .
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Autodata spune ca procedura se poate face doar din tester si ca ceea ce faci tu este doar o proba la sincronizare.Daca in timp de 10 secunde se inchide si deschide,cand ai cheia in contact,sistemul iti spune ca functioneaza.
Bateria de la telecomanda este ok?Asa face cand incepe sa se consume,ba merge ba nu sau merge doar de la distante mici.Pentru inceput de sfarsit la baterie(nu stiu daca merge la toate masinile,e o procedura babeasca),tineam degetul pe cheie(partea metalica)si daca mergea mai bine atunci recurgeam la schimbat bateria.
A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani CEL MAI BUN RASPUNS