4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > . kum dreaq merge seznorul de ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–5 voturi

. kum dreaq merge seznorul de ploaie la bmw 118 d 2005 .mentionez k am maneta cu temporizator pe ea k buton culisabil?

Exista senzorul la oglinda dar nu am reusit sa il fac sa functioneze .oare este vreo siguranta arsa?!.cum este reprezentata pe cartonul indrumator stie careva si la ce pozitie?...
A intrebat ambasador (1,970 puncte) acum 10 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Are o dioda de lumina in el,incearca sa o cureti cu spirt(sau alcool de calitate).
Un banal senzor cu 2 transzistori nu are siguranta separata,in felul asta ai avea sigurante cat e motorul de mare.Se verifica din tester functionarea si se repara prin inlocuire(de obicei se duce instalatia electrica sau firele,senzorul mai rar).
Stergatoarele iti merg?Maneta,atunci cand ploua,este setata pe automat?

Comentarii:

A comentat ambasador (1,970 puncte) acum 10 ani Acum am ajuns acasa si din spusele altora am dat maneta pe prima treapta si cu masina pe lok mergeau sterg. temporizat.Ploua afara.in momentul plekarii de pe loc porneau si sterg.mergand continuu.opresc masina si se opresk si stergatoarele. k ea pe lok revin la mersul temporizat.
+1 vot
A raspuns free2hot4you (6,170 puncte) acum 10 ani esti sigur ca ai senzor de ploaie? ar trebui sa fie pe mijlocul parbrizului in locul in care e lipita oglinda retrovizoare. daca intradevar masina e dotata cu asa ceva, acesta va functiona doar pe prima pozitie a manetei stergatoarelor, si va regla viteza acestora in functie de intensitatea ploii. cand nu ploua, cu motorul pornit si maneta stergatoarelor pe prima pozitie , stergatorele tale nu au voie sa functioneze. toarna apa cu sticla deasupra la oglinda si vezi daca pornesc. iti recomand sa faci asta din partea dreapta a masinii sa nu faci un dus fara sa vrei. ar trebuii sa porneasca din prima la viteza maxima.
daca stergatoarele tale merg si fara apa pe parbriz, foarte rar in stationare iar in mers mai des, poti sta linistit ca nu ai senzor de ploaie pe masina. bmw-ul are o legatura intre releu de la stergatoare si cutia de viteze iar acestea isi modifica intervalul de stergere in functie de viteza de deplasare. chiar si pe treapta a doau a manetei de la stergatoare, in mers vor actiona la un interval de 3 sec, la o viteza de peste 40km/h iar in stationare la semafor fara ca tu sa modifici ceva nu vor functiona mai des de odata la 10-15 secunde.

Comentarii:

A comentat ambasador (1,970 puncte) acum 10 ani Pai atunci ce reprezinta cutiuta de la oglinda pe care am desfaccut-o si are un cablaj care vine pe sub plafon . Are spre parbriz un gratar de aerisire si se desface in doua pe un sistem de cleme?!...in interior are tot o cutiuta cu ceva fire park nu mai stiu exact k am umblat la ea de ceva vreme. Astept o parere de la tine.multumesc mult.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Ce reprezinta cutiuta?Noi de unde sa stim ce nivel de echipare ai tu pe masina?Senzor ploaie,senzor lumini are trebui sa fie ascunse acolo.