4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > problema leduri stop aprinse c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Problema leduri stop aprinse continuu?

Salut ,

De curand am achizitionat un set de stopuri cu sticla clara si led pentru masina mea Citroen c3 .

Problema consta in faptul ca , desi la inceput nu am observat , zilele trecute am vazut ca, noapte fiind  , ledurile stau aprinse chiar si cand masina e in parcare nefolosita  . Spun ca am observat noaptea acest lucuru pentru ca ledurile cand stau aprinse in acest fel sunt la o luminozitate de maxim 5 % din puterea afisata  cand sunt aprinse pozitiile, astfel ziua nu se poate observa ca sunt aprinse.

Care ar putea fi cauza si care ar putea fi rezolvarea pentru ca banuiesc ca o astfel de situatie nu  poate decat sa le scada dramatic durata de viata pe langa faptul ca nu poate fi estetic sa iti stea masina cu stopurile aprinse incontinuu ....trecand deasemenea peste faptul  ca poate daca nu folosesc masina 2-3 zile  raman si fara baterie .

PRecizez ca stopurile au o cutiuta in spate care din cate am inteles are un rol de anulare a erorilor din bord pentru bec ars .

As fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta  pentru ca nu as vrea sa ma tina cateva luni sau maxim un an niste stopuri care au fost destul de scumpe.

Multumesc anticipat !
A intrebat batanu (1,020 puncte) acum 9 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns bogdan02 (3,350 puncte) acum 9 ani Asa sunt lucrurile facute *Made in china *
stergi eroarea maine apare la loc sau ti se mai ard cate un led
Nu ai ce sa le faci decat sa iti pui stopurile originale la loc
0 voturi
A raspuns batanu (1,020 puncte) acum 9 ani ma gandesc  ca trebuie sa se poata pune un filtru ceva care sa retina curentul rezidual ce strabate  instalatia stopului  cand masina e oprita si sa permita trecerea curentului  de 12 v la actionarea  reala a  pozitiei  din maneta de lumini

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Masoara intai curentul care ajunge la mufa stopului,nu exista 5%.Ori au curent si stau aprinse,ori ramane rezidual(probabil au vreun condensatorsi mai stau aprinse cateva minute.
Ps:Daca ai scos cheia din contact si apesi frana,se aprinde stopul pe frana?Pozitiile o data stinse raman stinse,nu le inchizi cu potentiometru.
0 voturi
A raspuns batanu (1,020 puncte) acum 9 ani salut ,
eu cred ca e  vorba de o flux  rezidual  de care ledurile profita din plin .
Ledurile se aprind si se sting normal din maneta de lumini .Dupa ce inchid sau deschid masina  atat stopurile led cat si ledurile din  pozitiile din far si de la numar   stau 15 sec aprinse  cam 50%  intensitate apoi se aude in click , releul cred , si se sting , ceea ce nu ma deranjeaza , e chiar interesant sa deschizi masina din telecomanda si sa se aprinda chipurile pozitiile  , dar toate  se ledurile pe masina se  sting  dupa 15 sec , ori ledurile din stop stau aprinse la o intensitate foarte scazuta  in continuare , daca ma duc dupa o zi la masina ele tot aprinse sunt .
Probabil sunt made in china cum spune  bogdan , dar asta nu cred ca inseamna ca nu se poate face ceva la nivel  electric

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Daca se aude un click inseamna ca e problema de releu(se aude sub bord?).Cel mai probabil releul e obosit si nu mai inchide corect circuitul.Rezidual nu prea e de unde,cele 15 secunde e posibil daca au vreun condensator,ce ramane pe fire si in stop nu e destul pentru a lumina.