4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Probleme electromotor ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Probleme electromotor ?

Buna.

 

Am o problema aparuta..dintr-o data. Am oprit la magazin sa-mi cumpar niste chestii si cand vin inapoi si dau sa pornesc, invarte vre-o secunda motorul, apoi roteste in gol electromotorul.

Apoi nu l-am putut opri decat daca am scos o borna de pe baterie; daca pun la loc borna, roteste iar in gol.. nu stiu cum sa opresc, am incercat toate combinatiile posibile.

 

Bendixul e nou, de 2 luni l-am schimbat; volanta la fel. Carbunii, la fel, bobina la fel.. chiar nu stiu ce poate fi, cineva a zis ca poate face scurt undeva si de aceea nu mai decupleaza..altcineva a zis ca e din contact.. voi ce parere aveti ?

 

Multumesc,
A intrebat Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani dal jos si incearcal pe baterie daca merge ,daca face tot la fel a ramas blocat

Comentarii:

A comentat Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani Deci daca se da jos si se curata s-ar putea rezolva problema ? Ca inteleg sa nu cupleze din cauza mizeriei, dar sa ramana cuplat si sa si invarta ca nebunul.. ma gandesc ca e si ceva electric..
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Ramane cuplat elecric din 2 probleme:
1.Releu electromotor ramas blocat pe pozitia on.
2.Contact cheie cu probleme,ramane pozitia 3 cuplata.Incepe cu releul.
Pentru ca un electromotor sa ramana blocat si sa se invarta mereu e o problema electrica,de accea e ideal dupa ce rezolvi partea electrica sa il demontezi si verifici,sa nu ramana dupa blocat fizic.

Comentarii:

A comentat Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani Aha. Multumesc pentru raspunsul prompt, sper sa fie chestie electrica, ca de dat milioane pe bendixuri si solenoiduri chiar nu mai am chef.

Probabil e releul..nu cred ca e contactul de cheie, ca ar ramane asa blocat pe coroana de pe volanta.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Deci,tu cand pui contactul si ajungi in pozitia 3 ce se intampla?Se aude cum invarte si troncane pe volanta sau caraie sau se aude in gol?
A comentat Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani ..deci momentan daca pun  borna pe baterie incepe sa invarta in gol. Nu pe volanta, nu pe nimic, electro in gol, atat..indiferent ce fac cu cheia.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Pai in cazul asta e putin cam delicat,sigur ai o problema electtrica(contact sau releu)Si faptul ca invarte in gol inseamna ca bendixul nu mai sare pe volanta,trebuie demontat sigur si verificat.
A comentat Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani Pana mea, macar de nu era bendix nou bosch..
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Pare a fi un scurt pe undeva!
0 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 11 ani Il dai jos si il prpbezi direct la baterie daca face tot la fel schimbai starterul bobina de cuplare inseaman ca au ramas ploti blocati.

Comentarii:

A comentat Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani Daca era bobina care arunca bendixu nu cred ca pornea electro..intai arunca bendixu, dupaia invarte in sarcina electro.
A comentat petri75 (26,570 puncte) acum 11 ani Daca ploti (contacti) din bobina sunt lipiti invarte imediat chiar daca mai arunca sau nu bendixul.Dal jos si verifical pe baterie
A comentat Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani Buna.

A fost un scurt-circuit.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @andra:Intre ce si ce a fost scurt circuit?
0 voturi
A raspuns 87wyz (140 puncte) acum 10 ani Am si eu o problema similara la un opel corsa D 1.7 cdti. 70 % porneste cu un zgomot de volanta (zdranganit) Are si momente cand porneste foarte silentios si mai exista momente cand efectiv ramane blocat cu un zgomot asurzitor de razboi.... ce ar putea fi? multumesc

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare