Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Probleme pornire?

Salutare tuturor! Am un E36 316i M43 si imi face probleme bateria cred, nu am avut timp sa merg cu ea la mecanic. Am pornit masina de mai multe ori impinsa, din cate mi s-a zis nu este bine sa pornesc masina de multe ori impinsa. Ce se poate intampla daca o pornesc de prea multe ori impinsa? Va multumesc!
A intrebat AlinMotru90 (2,810 puncte) acum 11 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani N-are ce sa se intample, dar totusi, nu abuza deoarece dai in cap discului de ambreaj. Dupa ce o pornesti impinsa/trasa, functioneaza ok? Daca da, problema care o ai poate veni din doua locuri. Ori electromotorul are o problema (o reconstructie te costa, in medie, pana in 200 ron), ori alternatorul nu mai functioneaza in parametrii, lucru care-l face sa nu mai incarce calumea bateria.

Comentarii:

A comentat AlinMotru90 (2,810 puncte) acum 11 ani Dupa ce o pornesc merge absolut normal.
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca o pornesti in treapta 1 sau 2 nu e recomandat,pornirea impinsa se face in treptele 3 sau 4.Eu mereu am facut in 4,riscul este foarte mic sa dai motorul peste cap(adica sa sara vreun dinte la distributie).
Probleleme cu bateria,ori nu tine bateria curent,ori e din electromotor,cablaje releu sau siguranta.
+1 vot
A raspuns AlinMotru90 (2,810 puncte) acum 11 ani Va multumesc frumos pentru raspunsuri! Electromotorul nu cred ca este de vina, doar ce l-am schimbat, l-am probat si mergea. Tind sa cred ca alternatorul este de vina sau chiar bateria.
+1 vot
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut!
Incearca sa faci rost de o baterie de la o cunostinta si sa verifici daca masina porneste normal. Pe urma, trebuie verificat daca incarca bine alternatorul(trebuie sa dea aprox. 14V cu motorul pornit, depinde si de consumatori). Daca porneste normal, inseamna ca bateria ta actuala e slaba si nu mai are prea multa "putere". Insa, daca porneste normal din primele incercari si pe urma, dupa ceva timp constati ca si cu bateria noua ai probleme la pornire, atunci probabil nu iti incarca cum trebuie alternatorul...din electromotor nu cred, daca spui tu ca l-ai schimbat si mergea. Bafta cu rezolvarea situatiei, daca o rezolvi poate ne spui si noua cum, sa mai invatam cate ceva :)
O zi buna!

Comentarii:

A comentat AlinMotru90 (2,810 puncte) acum 11 ani Multumesc frumos pentru raspuns! Cand voi rezolva problema, voi posta aici cauza! :)
0 voturi
A raspuns AlinMotru90 (2,810 puncte) acum 11 ani Azi i-am dat o cheie, mai mult de curios, sa vad daca porneste si spre surprinderea mea, masina a pornit! A invartit de cateva ori dar a pornit! Am luat masina si m-am dus pana la cineva, iar cand sa plec de acolo am dat sa o pornesc de vreo 3-4 ori si nu a mai vrut. A invartit de 3-4 ori pana nu a mai invartit deloc. Sincer, nu mai inteleg nimic.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut!
Este de la baterie, asa am patit si eu.
Anul trecut am avut o problema cu bateria, din nu stiu ce motiv se descarcase.
Si la fel imi facea si mie. La prima cheie dupa cateva ore, pornea. Insa daca opreai motorul si incercai sa o mai pornesti, nu mergea. Am bagat bateria la redresor si de-atunci nu am mai avut o astfel de problema. Mentionez ca bateria e noua si din nu stiu ce motiv se descarcase...si dupa ce am bagat-o la redresor si-a revenit foarte bine, daca era mai veche, nu stiu daca isi mai revenea asa de bine...Eu zic sa incerci sa pui alta baterie( a unei cunostinte, sau ceva) sa verifici daca iti mai face figuri. Cum merg stergatoarele, radio-ul, luminile? Se vede ca au putere sau parca sunt "fara vlaga"? Asa imi facea mie...masina pornea, insa stergatoarele, oglinzile electrice, radio-ul, toate acestea mi se miscau foarte incet...parca erau in "slow-motion". Verifica daca iti incarca bine alternatorul. Daca vrei poti arunca aici un ochi: (  http://www.4tuning.ro/help/probleme-tehnice/electrice/de-ce-nu-mai-porneste-27994.html  )   Aici ai detaliile problemei cu care m-am confruntat eu anul trecut cu pornitul. Poate te ajuta cumva.
Bafta cu masina si SARBATORI FERICITE !!!
A comentat AlinMotru90 (2,810 puncte) acum 11 ani Salut! Intr-adevar, stergatoarele merg cam incet, iar cand dau sa cobor geamul, coboara incet, insa cand merg ceva timp cu masina si actionez stergatoarele sau geamurile acestea functioneza normal. Cat despre lumini, acestea sunt ok. Nu au scazut in intensitate. Azi mi-a facut la fel, am pornit-o la prima cheie, am mers ceva timp cu ea, am lasat-o vreo ora oprita, iar cand am dat sa o pornesc din nou, a invartit de cateva ori si nu a mai vrut. Tot impinsa am pornit-o pana la urma. Iti multumesc pentru timpul acordat, o sa citesc topicul. Sarbatori fericite!
+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Ce varsta are bateria?

Comentarii:

A comentat AlinMotru90 (2,810 puncte) acum 11 ani Salut! Masina am luat-o acum 4 luni, nu stiu ce varsta are bateria.
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani M-am mai gandit la o varianta. Intereseaza-te unde este cel mai apropiat service de electronice auto in zona ta si du-te cu masina direct la ei. Pentru 15 lei iti face un test sa vada daca alternatorul baga suficient curent. Cred ca problema este de acolo. Il da jos, pana a doua zi ti-l face si daca le lasi bateria, gratis ti-o pune pe redresor toata noaptea.
A comentat AlinMotru90 (2,810 puncte) acum 11 ani Multumesc frumos pentru raspuns! Dupa sarbatori cu siguranta asta voi face!