4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Se aprinde bordu porneste term...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Se aprinde bordu porneste termocupla si nu porneste motoru?

Sal. Am un mercedes c220 cdi , se aprinde bordu pun contactul porneste termocupla si dau la cheie si nu porneste motoru, bateria e nou, compiuteru este ok! De ce nu porneste?
A intrebat ConstantinOlaru (280 puncte) acum 10 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Care compiuter si cum a fost verificat?Invarte motorul?Daca invarte si nu ai gaz,verifica cheia(incearca cu aia de rezerva) daca nu e de la cheie e de la alimentare.
0 voturi
A raspuns ConstantinOlaru (280 puncte) acum 10 ani Sal compiuteru lam testat la o firma in domeni si e ok! Motorina e ste mai mult de jumate rezervoru, am încercat cu ambele chei si nu invirte de loc motoru, se aprinde bordu si cind dau la cheie porneste termocupla, dor atit,

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Daca zici ca nu se invarte motorul insemna ca ai probleme cu electromotorul.Ai un fir de semnal subtire pe el,trebuie verificat.Daca ai tensiune cand ajunge cheia in pozitia 3,inseamna ca e ars/blocat/stricat electromotorul,daca nu ai curent verifici contact,releu aprindere si firele aferente.Nu are treaba alimentarea cu faptul ca nu invarte motorul.Cutie automata sau manuala?
0 voturi
A raspuns ConstantinOlaru (280 puncte) acum 10 ani Sal est manuala. De ce se aprinde termocupla? Posibil sa am vrun senzor

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Senzor de temperatura defect cel mai probabil,este o masura de siguranta a masinii pentru a nu distruge motorul.Sau releul a ramas blocat.
0 voturi
A raspuns ConstantinOlaru (280 puncte) acum 10 ani Da totul e posibil am adus 3 mecanici pana acum si nici unu nui iadat de cap fiecare mia dat cite un diacnostic
0 voturi
A raspuns ConstantinOlaru (280 puncte) acum 10 ani Cred k daca asi putea sa dezactivez heater booster cred k ar porni, dar e dat pe automat si numi da voi nici o comanda sai activez

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Ce treaba are heater booster cu invartitul motorului?3 mecanici si nu au priceput ca daca nu invarte inseamna ca nu se invarte electromotorul sau 3 mecanici de timp liber/forumisti de profesie?
cata vreme motorul nu se invarte poti sa ii schimbi toata electronica tot nu va porni.E un amarat de fir care merge la electromotor,pui cheia in pozitia maxima si vezi daca ajunge curent(cu un bec de proba).Daca nu,se ia de la contact si pana la cutia de sigurante,undeva pe fir este o intrerupere,siguranta arsa releu ars sau mufa scoasa/smucita/rupta.
Ps:daca iei fiecare centrala din motor care auzi/crezi/a fost diagnostica ca are probleme,e destul de bine...in fond ai vreo 36.
0 voturi
A raspuns danyronaldodica (140 puncte) acum 6 ani Am si eu aceeași problema poate sa fie calculatorul ?