4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Se poate strica calculatorul l...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Se poate strica calculatorul la masina?

Am un FORD FIESTA 1,4 TDCi, din 2008, 170000 km la bord. Am cumparat-o noua in 2008 si am condus doar eu. Nu am avut probleme mari cu ea, pana acum. Am plecat la servici, a pornit la cheie si deodata s-a oprit masina in trafic, din mers. Am dat la automat, a invartit motorul, dar nu se alimenta. Am chemat pe cineva si am tractat-o la un service auto. Acolo a incercat s-o porneasca cu un spray si a pornit cateva secunde, cat timp a avut spray. A pus testerul pe ea si a dat eroare la calculator si un senzor la vibrochen. Au desfacut calculatorul...cica au gasit apa in el....eu nu cred, deoarece el este capsulat si inchis ermetic....au schimbat piese in el si senzorul respectiv. A pornit la cheie si am facut cu ea 500 metri si s-a oprit iar din mers. Am tot dat la automat si degeaba. A doua zi dimineata, a pornit la cheie, dar a mers pana la service ;i din nou aceiasi problema. Tin sa precizez ca am schimbat bujiile, filtru de motorina. Am o mare rugaminte la d-voastra. Va rog mult sa ma lamuriti ce poate sa aiba masina, pentru-ca cei de la service....nu este o reprezentanta, ci un simplu service privat....au dat din nou calculatorul jos si ma jupoaie de bani si masina ma tem ca tot n-o repara. Au 2 saptamani decand nu au gasit cauza. Multumesc pentru ajutor!!
A intrebat CICI1234 (290 puncte) acum 10 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani daca a pornit cu spray sunt injectoarele sau pompa. Nu inteleg de ce au desfacut calculatorul daca nu au verificat injectoarele
0 voturi
A raspuns CICI1234 (290 puncte) acum 10 ani Au desfacut calculatorul pentru-ca asta a dat eroare pe tester. Dar daca este o defectiune pe traseu, poate da eroare in calculator. Nu stiu de ce au desfacut calculatorul....pentru-ca asa se cred toti meseriasi...de aia nu stiu ce are masina. Multumesc de raspuns, o sa le spun maine, dar sigur nu ma asculta. O sa incerc sa o duc in alta parte, dar pacat ca au intrat in calculator si normal vor sa le platesc.
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Mare minune si calculatorele astea,ne bagam direct in ele..sa ii schimbe si ram-ul cu ocazia asta.
Daca nu se alimenta,banuiesc ca ai ajuns la concluzia asta prin demontarea turului de motorina.In acest caz:Pompa motorina,senzori presiune,immo).
Piesele din ecu nu se schimba,e pura carpeala romaneasca(daca ai un creion de lipit si 'piese' e cam greu sa desfaci un ecu si sa mai si mearga).
Pune masina pe un tester,testul sa fie de ford si nu chinezarii.Revino aici cu eroarea care o gasesti.
Ps:A dat eroare la calculator ce vrei sa zici?
0 voturi
A raspuns CICI1234 (290 puncte) acum 10 ani Nu au  pus un tester de ford, asta cred ca numai la reprezentanta gasesc. Asta nu inteleg nici eu, daca nu pornea deloc, da, erau mai multe probleme. Dar a pornit o data, am facut 500 m cu ea si s-a oprit. Apoi nu a mai pornit deloc pana dimineata, cand a luat-o din prima si dupa cativa metri, din nou s-a oprit. Asta mi se pare stupid si ma face sa cred ca nu e calculatorul. O sa incerc s-o iau de la smecherii astia, sa vad unde o pot duce sa ma lamureasca exact. Pe testerul care l-au pus, au dat din codurile care au iesit ca si eroare, calculatorul si senzorul la vibrochen. Am schimbat senzorul si a ramas eroare doar calculatorul. L-a desfacut, cica a schimbat ceva pe acolo, a pus testerul si nu a mai dat nici o eroare si a pornit. Si apoi s-a intamplat exact ce v-am spus mai sus.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Erorile nu le stii?Calculatorul,cu diverse si putine probleme care le poate face,are codurile de eroare rezervate.
0 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani este foarte posibil sa fie calculatoru sau firele de la calculator spre sennzorul de pozitie sa de la masa vre unu si baga calculatoru in avarie... Dar daca nu sunt firele si chiar are ceva calculatoru nu sunt prea multi care sa il poata repara... Este destul de complicat..... Mai de graba iei din dez... Aia cred ca ti au schimbat senzoru si sa u uitat si ei la calculator..... Sa  vada cum arata:)) si a sters eroarea daia a si pornit... Da dupa cateva minute si o ia iar si o opreste...
0 voturi
A raspuns CICI1234 (290 puncte) acum 10 ani Asta cred si eu ca e foarte complicat sa repare cineva calculatorul. Tot gaseste cate ceva, il pune la loc, sterge erorile, porneste....si merg 100 m. Asa meseriasi ca astia sunt pe toate drumurile. Eu sunt convinsa ca n-o sa-mi repare masina, dar asta vroiam sa stiu daca se poate strica calculatorul si se poate repara, pentru-ca mi-au tinut masina 2 saptamani si la urma mi-o da la fel cum am dus-o si imi cer o caruta de bani. Offfffffffff.....greu gasesti oameni ca lumea in zilele noastre!
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani SFAT!!! : Intotdeauna cand mergi la mecanic cu o problema de electrica/electronica/senzori/alimentare/admisie etc si mecanicul iti spune ca trebuie facuta diagnoza, dupa ce s-a efectuat diagnoza cere-i diagnoza imprimata pe o foaie sau in format electronic(e-mail). Chiar daca nu stii ce scrie acolo, tiparind codurile de eroare pe google, vei afla ce are masina ta (aproximativ) si asa mecanicii nu te vor mai putea pacali. In plus te sfatuiesc sa te informezi si despre orele de reparatie in functie de reparatiile pe care le fac mecanicii ( de exemplu la un ford fiesta 1.4 tdci, pentru a da cutia de viteze jos si a o remonta, Casa Ford prevede un timp de referinta de circa 6,5 ore...samd pentru orice piesa)
0 voturi
A raspuns CICI1234 (290 puncte) acum 10 ani Multumesc mult pentru sfat! Maine merg la service si vad ce vor si ce au facut la masina. Oricum am de gand sa n-o mai las la ei si sper sa reusesc s-o scot de la ei. O sa vad maine cat imi cer si ce sustin ei ca au facut.