4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Exista vreo solutie care ajuta...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Exista vreo solutie care ajuta la desfundarea unui radiator

Salut

Am radiatorul infundat exista cumva in comert vreo solutie care sa ma ajute la desfundarea radiatorului.  Sau vreo metoda prin care sa il pot desfunda .
A intrebat NTFO (2,560 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns 78KLM (2,720 puncte) acum 12 ani Da exista in comert solutii pt desfundat radiatorul, dar din experienta cel mai bine se demonteaza de pe masina si se curata cu jet de apa.
+1 vot
A raspuns DINER (1,270 puncte) acum 12 ani nu am auzit!

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani E buna idea cu acele solutii,dar daca vrei cv la fel de eficient si mai ieftin ia 1,2,3litri de benzina  depinde de cat ai nevoie adica daca e infundat tare ca sa-l cureti bn pui de mai multe.Desfundarea se face in urmatorul fel,dai jos radiatorul de pe masina ii astupi toate gaurile cu un capac cv,dar lasi una descoperita pe unde torni benzina dupaia o astupi si pe aceea, si incepi sa misti radiatorul brusc in toate directiile adica sa faci in asa fel ca benzina din interior sa se miste(cam 5-10min) dupa care scoti benzina si mai pui o mana depinde cat de infundat este.Acum depinde si cu ce este infundat eu asa am facut la masina mea si a mers(era infundata cu o solutie de astupat gaurile in caz ca blocul motor e spart si sa depus pe furtune mai ales in radiator;))

Comentarii:

A comentat NTFO (2,560 puncte) acum 12 ani am incercat cu jet de apa cum  a spus 78KLM dar nimic cand il montez la loc si merg cu ea imi creste iar temperatura .
mi-a spus cineva sa torn o sticla de otet in radiator cica mananca calcarul am sa vad ce rezultate da . Daca nu am sa incerc cum mi-ai spus . mersi pt sfat
A comentat k.lada (540 puncte) acum 12 ani Mult mai bine curata otetul, inclusiv depunerile de "piatra". Face minuni.
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani "curata" si pompa de apa...

Alte raspunsuri: (6)

+1 vot
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Cu otet nu am incercat probabil ca este bun am auzit si eu,oricum la ce aveam eu in "motor" nu iesea niciodata cu otet:))))
+1 vot
A raspuns NBY.SYS (7,900 puncte) acum 12 ani Scimbal mai bine......acuma depinde si ce masina ai....daca nu mentionezi nu stie omu ce sa-ti zica..
+2 voturi
A raspuns fmi03 (220 puncte) acum 12 ani otetul the best
+4 voturi
A raspuns MMihai (11,970 puncte) acum 12 ani pe vremuri se scotea radiatorul, se golea, se desfacea la ambele capete si se introducea joja curata pe fiecare locas apoi se clatea si se monta la loc si era ca nou - old school style
+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Curatare cu jet de apa,de obicei sunt depuneri de rugina,daca blocul motor este de fonta,sau cu ulei in cazul unor motoare defecte.
Cresterea temperaturii mai este data de termostat blocat pe inchis sau ventilator racire nefunctional,sau ventilator racire montat invers.
+3 voturi
A raspuns evramendez (580 puncte) acum 12 ani cel mai bine faci altceva pe langa canistra unde ti anti gel sau apa ai futunul principal si mai ai unu care se duce in masina pt caldura sau ce rol are el inaintea lui e un surub mare sau o valva depinde de masina pune apa sau ce ii pui sa ai tot ok la radiator dupa care deschide valva sau surubu si tureaza motorul dar acopera bateria sa nu o uzi si urca p la 3000/4000 ture si se desfunda instant.Si nu e airisire tine asa cateva sec si nu ai probleme.