Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Frana de mana

Vine iarna...si am o problema...mare... Masina mea daca e bagata in viteza tot o ia la vale pt ca e pe curea,deci e necesar sa trag frana de mana,

Ce pot face sa nu imi inghete?Pot face altceva care sa imi tina masina pe loc?
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani ar fi bine sa incerci prin alte metode deoarece daca tragi iarna frana de mana mai ales peste noapte risti sa ramai cu rotiile blocate .. Eu tantalau fiind am facut chestia asta bine nici nu stiiam si mi s-a blocat o roata si am mers vreo 200 -300 de metrii nestiind ce ma trage inapoi, am oprit si ieseau aburi de la roata dreapta am stat vreo 5 minute pe avarii si pana la urma s-a deblocat ... de atunci nu mai trag frana de mana in sezonul rece.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Pai si ce fac?:)) Pun pana la roata?:))
A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani ar fi alternativa cu piatra la roata :)))) dar nu stiu cat de preferabil ar fi sa stai sa te murdaresti de fiecare data ia-o pune-o in masina , scoate-o din masina pune-o la roata si tot asa daca tot zici ca nu sta in panta o ia la vale incerca sa eviti sa o lasi in panta, dar presupun ca are doar un mic joc adica nu o lasi in viteza si o ia la vale de nu se mai opreste nu ?
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Nu se mai opreste daca o ia la vale.Cureaua nu sta cuplata cand este motorul oprit.
A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani aha sincer nu stiu ce posibilitate ai dar eu nu-ti recomand sa tragi frana de mana cel putin cand e sub -1 grad .
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Daca e iau un par si il bag intre volan si frana :))
+2 voturi
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Majoritatea masinilor au transmisia pe curea si totusi nu o iau la vale. Parchezi masina intr-un loc cu panta asa mare ca ti-e frica sa nu o gasesti proptita in vreun stalp? Parcheaza putin piezis fata de panta si incearca sa lasi rotile cat mai aproape de 90 de grade fata de panta.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Eu nu ma refer la distributie....ci la cureaua de tractiune.
A comentat Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Aha...
In mod normal daca nu tragi frana de mana iti pleaca masina la vale?
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Pleaca.Cand motorul este oprit cureaua nu este cuplata.
+7 voturi
A raspuns asar (8,200 puncte) acum 12 ani parchezi linga un stilp si o ancorezi

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani =))..........
+3 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Daca ai cablurile de frana de mana expuse la apa,zapada etc atunci e bine sa le dai jos,sa le cureti bine si sa le unghi,apoi la montaj daca prezinta invelisul de plastic vreo crapatuira ceva,imbraci ambele cabluri intr-un furtun ceva,si le ancorezi de burta masinii sa fie cat mai sus posibil si n-ar trebui sa mai ai probleme.
Tot oddata pe spate,la tamburi sau etrieri (ca nu stiu ce sistem ai la pocnitoare) dai cu ceva degripant ,sau cu spray cu vaselina,nu te apuci sa trantesti  acolo vaselina,ca la frig devine ca marmelada si de acolo problemele...

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani E pe tambur :))
+2 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Daca ai cablurile curate la interior si invelisul nu este crapat,astfel incat sa nu intre apa la interior n-ar trebui sa ai probleme...
acum,daca parchezi masina in panta dar langa bordura,este de ajuns sa brachezi rotile incat masina sa se sprijine in bordura...
–2 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani din proprie experienta si din ce am vazut si la multi altii,iti recomand sa nu mai folosesti frana de mana cand lasi masina parcata in sezonu rece ,ca e posibil sa ai  impresia ca pleci cu sania dimineata daca e zapada cand te urci in masina :))

Comentarii:

A comentat mortyx (10,580 puncte) acum 12 ani si el ce zicea pe aici?
–1 vot
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani Se intampla si pe vreme linistita, sau numai cand bate vantul ?

Frana de mana n-are voie sa inghete si trebuie trasa, iarna, vara, sau ce-o fi. Daca are urme de apa pe traseu, apa aia trebuie suflata afara si inlocuita cu vaselina, degivrant, Chanel 5, sau ce-o fi, dar n-ai voie sa lasi masina in panta cu o asigurare de gen bolovan, sau bagata in viteza si atat. Astea-s invataminte de tractorist.
Daca motorul nu "da inapoi" se poate lasa in viteza, dar intr-o treapta mica si opusa sensului de mers, adica 1 sau R, dupa caz, dar numai ca masura suplimentara. La mine in cartea tehnica este chiar (si clar) specificata chestia asta. Cu toate ca masina are tot sistemul de frana de mana complet independent de frana de serviciu, de la maneta pana la roata. Aia de serviciu e pe discuri, iar cea de mana pe tamburi.