4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Frana de motor dauneaza motoar...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Frana de motor dauneaza motoarelor turbo???

Vorbesc de toate motoarele turbo si benzinare si diesel,stock sau custom,absolut toate.Am vazut pe un forum ca cica ar dauna daca mergi in frana de motor,ptr. ca turbina este in sarcina maxima sau ceva de genul,oricum numai gasesc acel forum,ca mai scria ceva,dar numai stiu ce exact.Va multumesc anticipat!
A intrebat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Motoarele turbo conţin o turbosuflantă care lucrează la parametrii optimi numai în cuplu, de aceea nu se accelerează brutal sub cuplu, în treptele superioare (3, 4, 5)
Deci, daca nu iei piciorul de pe ambreiaj brusc pentru a actiona cu frana de motor, ci iei incet, turbo-ul lucreaza in parametrii normali si nu se afecteaza.
Salut
–9 voturi
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Indiferent de motor, dotat cu turbo sau nu, nu intri pe frana de motor brusc, o tii din ambreiaj pana ajungi la ce turatii iti convine.

Comentarii:

A comentat phaeton (620 puncte) acum 12 ani si daca o tii din ambreiaj unde mai este frana de motor ?

Cel mai bun raspuns:

+7 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Nu afecteaza cu nimic frana de motor vre-o turbina.O frana de motor brutala poate afecta doar transmisia si implicit suspensia.

Alte raspunsuri: (1)

–1 vot
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani Ce idiot crezi ca ar proiecta o masina cu care sa cobori din Tatra cu piciorul intepenit pe pedala de frana ? Cu placute scrasnind, cu discurile rosii, cu DOT4 in stare gazoasa samd, asa doar de dragu' lu' turbo, mance-l tata pe el. Ti-a spus vreun TAFI-ist ca i-a crapat intercooler-ul pe cand tragea un lemn din parchet?
(Pune Alpii sau chiar Dealul Feleacului in loc de Tatra daca ai o problema cu slovacii.)

Sunt curios cate porcarii mecanice (si nu numai mecanice) se intampla din cauza legendelor stupide de tot felul; din experienta stiu ca o tampenie auzita din gura lumii e mai credibila decat cinci tratate de specialitate. Asa-i omul facut, i-a spus lui o vecina...

E bine c-ai intrebat...