4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Imi trepideaza masina tare la ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Imi trepideaza masina tare la relanti !

Astazi am fost la o spalatorie auto sa spal masina. Toate buna si frumoase masina curata totul ok. Am pornit masina am plecat am oprit dupa 5 minute la o benzinarie. am stat jumate de ora sa zic si am dat sa plec. pornesc masina si surpriza trepida din toate incheieturile. am deschis capota motoru parca se smuncea acolo. o opresc o repornesc nimic. ma uit in spate scotea aburi pe esapament ( am evacuare sport de inox cu toba finala ). Am mai mers cu ea vreo juma de ora tot asa numai aburi da afara. am lasato pana acum seara si iarasi mam dus. imi tot curge cate unpic de apa de pe esapament si scoate aburi continuu. Mi-a bagat apa in toba? De aia sa tremure asa?
A intrebat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Ce masina ai?Ai spalat si motorul?

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani din cate imi aduc aminte, parca are un fiat stilo 1.8 16v., gresesc ?
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Fiat Stilo 1.8 16v scuze ca am uitat sa specific. Da am spalat unpic pe la radiator ca era murdar de ulei si alte celea de la foste probleme si am dat un mic jet dar nu si pe motor. pe motor a sarit unpic dar am sters cu carpa repede. Mentionez ca am curatat dupa aia bujiile filtrul de aer ( am crezut ca o fi intrat apa prin gaura aia ) dar la fel face.
In schimb marea surpriza este ca mi-a disparut din bord martorul de la motor care era aprins din cauza sondelor. acum nu mai am engine fault in bord. am facut vreo 30 km cu ea asa si trepideaza mai putin decat ca la inceput. Nu stiu ce sai fac ajutatima va rog ca ma enerveaza tare ca-mi zgaltaie stomacul cans stau pe loc....
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Deci voi ce parere aveti?
+1 vot
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani

editat de Soundstream acum 12 ani

Fiat Stilo 1.8 16v scuze ca am uitat sa specific. Da am spalat unpic pe la radiator ca era murdar de ulei si alte celea de la foste probleme si am dat un mic jet dar nu si pe motor. pe motor a sarit unpic dar am sters cu carpa repede. Mentionez ca am curatat dupa aia bujiile, clapeta de acceleratie si filtrul de aer ( am crezut ca o fi intrat apa prin gaura aia de sub grila ) dar la fel face.
In schimb marea surpriza este ca mi-a disparut din bord martorul de la motor care era aprins din cauza sondelor. acum nu mai am engine fault in bord. am facut vreo 30 km cu ea asa si trepideaza mai putin decat ca la inceput. Nu stiu ce sai fac ajutatima va rog ca ma enerveaza tare ca-mi zgaltaie stomacul cand stau pe loc....

Motorul nu era foarte cald abia se ridicase acul la temperatura la prima liniuta inainte sa-l spal.... am dat pe radiator, in zona unde am vasul de expansiune si vasul de lichid de parbriz si a sarit unpic si pe el atat. restul baterie si panou sigurante, centrala abs si ce mai e acolo nu le-am atins cu apa.

Cel mai ciudat este Cum naiba a disparut martorul de motor daca il avea deja de juma de an aprins si stiam clar ca e una din sondele lambda ca doar am pus testerul pe ea de 10 ori cred...

AAAA si inca ceva: daca pornesc climatronicul tremura si mai tare si dupa ce o accelerez desi este calda ramane cateva secunde la 1400 rpm si dupaia scade usor. Turez pana la 2000 - 3000 sa zic si cand scade nu mai scade direct la 800 sau cat are scade la 1300 - 1400 si dupaia usurel inapoi. De ce oare?
0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Ai verificat filtrul de aer sa nu fie ud?

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani da am verificat e perfect uscat.
am mai facut cativa km azi si vad ca e mai ok. are momente cand merge in 3 pistoane si momente cand merge ok. am curatat acum contactii i-am dat cu o solutie si iam pus la loc. sa vad maine dimineata ce se intampla. cred ca au oxidat contactii de la bobinele de inductie.
+1 vot
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 12 ani dupa cate spui motorul iti merge in 3 undeva nu isi face aprindere pe un cilindru verifica fisele capacul distribuitor pe la bobina de inductie e posibil sa dea la masa....