4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Martori de bord > Martori abs/esp aprinsi ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Martori abs/esp aprinsi ?

Salutare!

Azi, dupa atata zapada necuratata si adunata pe drum, intr-o zona  cu gropi am auzit/simtit ca atinge sub masina asa ca am mers foarte incet pana am trecut de aceasta zona. Dupa ce am trecut S-au aprins in bord martorii de ABS si ESP,  gandindu'ma ca am atins zapada cu un senzor sau ceva am tras pe dreapta imediat si am repornit masina crezand ca o sa se stinga, dar nu s-a stins nici dupa mai multe reporniri asa ca m-am pricopsit cu o durere de cap !

Ce e de facut ? O diagnoza unde o sa-mi spuna ca ABS si ESP sunt defecte ? asta imi arata deja si comp de bord !?

So o duc la service si sa le spun sa rezolve problema sa-mi schimbe N piese care nu trebuiau schimbate ?

PS: masina este un Citroen C2 VTS si ABS/esp au functionat perfect deci nu e o problema mai veche :)

Multumesc
A intrebat alexzyo (1,660 puncte) acum 12 ani in categoria Martori de bord
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani Ai incercat sa-ti iei putin avant si sa pui o frana brusca sa vezi daca mai are vre-un efect abs ul ? Senzorii de abs in mod normal se gasesc la roti .... E posibil sa ii fi atins iar ca atare sa-ti fi aparut erorile in bord ...  dar ma indoiesc ca ar avea o problema asaca ai dat in niste gropi unde noi toti ne lovim de ele zilnic pe fiecare straduta ... Incearca asa sa faci maine daca mai pleci cu ea sa-ti iei un pic avant (20km/h e deajuns) si bine sa nu ai pe nimeni in spate si sa pui o frana brusca... eventual chiar pe zapada ... Daca auzi un racait inseamna ca functioneaza si ti-au aparut doar ca eroare si nu ca defectiune .
0 voturi
A raspuns alexzyo (1,660 puncte) acum 12 ani ms de idee ! dar deja am incercat asta si nu-mi mai intra ABS :) si nici ESP-ul clar nu-si mai face treaba cum si-o facea inainte de intamplarea asta !
 Eu cand m-am referit ca am auzit ca mi-a atins m-am referit ca mi-a atins pe sub masina zapada amestecata cu gheata si desi totul este bine mascat pe acolo ma gandeam sa nu fi atins cv senzor mai sensibil :)
 O alta idee care mi-a mai trecut prin cap in timp ce ma gandeam ce s-ar fi putut intampla e ca masina a stat de la 7.45 la 15.45 in parcare la firma  in frig si viscol cu frana de mana trasa, multi spun ca nu se tine pe frig pentru ca ingehata ...dar daca ingheta nu trebuia sa se simta, gen sa traga motoru greu sau ... ?

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani E posibil sa fie si de la ultima suspiciune ... de obicei pe frig nu se trage frana de mana ca raman blocate ( se lipesc etrierii incazuri cu disc pe spate de disc) iar pana se deblocheaza este o forta de frecare prin care reiese o foarte mare caldura ... Incearca sa vezi maine ce se mai intampla si daca zici ca nu-ti intra clar ar trebui sa te duci sa-ti faca o diagnoza sa stii exact ce si unde este buba si eventual rezolvata. Eu am patit asta cu EPC ul cand am oprit motorul iar la interval de 2 minute am dat cheie sa plec mi-a aparut am lasat masina in pace am sunat dres etc iar a 2 ua zi cand sa plec surpriza ca se stinsese ... probabil nu am fost atent la stingerea tuturor martorilor din bord
+2 voturi
A raspuns danyeliu (2,780 puncte) acum 12 ani nu stiu cat de frig e dar poate sa iti ramana aprins ABS si daca iti ingheata un pic frana de mana si posibil ca rotile de pe spate sa se invarta un pic mai incet ca  cele de pe fata....sau sa nu se fie  intrerupt vreun fir la un senzor ceva de la gheta....
0 voturi
A raspuns alexzyo (1,660 puncte) acum 12 ani am rezolvat-o :)
Am luat o sticla de cola, i-am dat o guara in dop, am umplut-o cu apa calda :) si am dat pe pe etier si pe disc dupa care am scos-o imediat la o plimbare am pus o frana brusca, a intrat ABS si s-a stins si amrtorul !
Deci problema era de la frana de mana care de la frig si zapada a inghetat :)
multumesc bodan si dany pt ajutor :)