4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Martori de bord > Va rog frumos sa ma ajutati! U...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Va rog frumos sa ma ajutati! Urgent! Servo directie defecta!?

Va rog frumos sa ma ajutati! Am un BMW seria 3 E90 318d din 2008. Am fost pana la gara sa iau niste prieteni. Cand am plecat de acasa la ei, dintr-o data cand am vrut sa pornesc motorul, servodirectia nu mai mergea(mergea volanul greu de tot ca la o masina fara servo) si imi aparea in bord martorul galben de servo directie defecta care era aprins permanent. Ce sa ii fac?? Nici nu stiu unde pot verifica nivelul lichidului de servo la masina asta...ma gandesc ca poate a ramas fara lichid... Puteti sa imi spuneti unde se afla??? Ce mai poate avea???? Chiar o fi defecta servodirectia?? Nu mai stiu ce sa fac....noroc ca am apucat sa parchez masina ...va rog sa ma ajutati. Va multunesc frumos!!
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani in categoria Martori de bord
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Cel mai bine du-te la reprezentanta
0 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Dupa ce v-am scris mesajul, m-am dus la masina, am pornit-o, martorul a disparut si servodirectia mergea normal....am ramas tablou.
Nici nu mai stiu daca masina are ceva sau nu. Cel mai bine e sa ma duc cu ea la un service si sa-i faca o diagnoza. Nu stiu ce poate avea...Nu stiu daca intr-adevar are ceva pompa de servodirectie sau martorul ala a aparut asa "aiurea". Oricum multumesc de ajutor!
+1 vot
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Cel mai bine fa-i o diagnoza
+2 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani cel mai probabil diagnoza o faci degeaba pentru ca masina nu mai are nimic acum, depinde si unde o faci, sa stie sa interpreteze.........
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Masiniile mai noi, sunt plineeeeeeeeee de parti electrice, numai sunt ca inainte cand stiai de o treaba... Nasol, deasta nu-mi plac.... infine......
La tine tine de partea electrica, undeva are ceva, te duci la BMW - reprezentanta - si te rezolva baietii de acolo.

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
O data ce nu mai iti face probleme nu ai de ce sa iti bati capul.
Daca becul a disparut inseamna ca eroarea inregistrata s-a sters automat si totul e in regula.Posibila problema de la vreun senzor sau presiune mica in circuit.Pentru lichidul de servo,trebuie sa ai un capac de borcanas mic pe lateralele motorului(radiator,sub stergatoare,langa lichid de frane)de culoare neagra si acolo vei gasi si bidonasul cu semnele min si max.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Salut!
Am cautat borcanasul ala peste tot, vreo jumatate de ora l-am cautat si nu am dat de el. Mi s-a spus ca nu are lichid de servodirectie, pt. ca este servodirectie electrica. O fi asa, nu o fi....nu stiu, nu ma pricep la masinile astea "NOI".
Iti multumesc...Nu ma asteptam nicio secunda ca E90-ul o sa-mi faca astfel de probleme mai mari decat E36-le...

Alte raspunsuri: (5)

0 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani E nasoala treaba baieti.
Am fost sa-i fac o diagnoza. Nu stiu cum s-a facut ca imediat cum am ajuns la omul asta cu diagnoza, iar a aparut martorul si tot nu mai vroia sa mearga servodirectia.
Acesta mi-a aratat ca pe diagniza la "Directia Activa", nici nu vroia sa-mi arate ce erori apar.
A spus ca e o problema la caseta de directie. Aceasta e mult mai complicata decat la E36-le meu, are nu stiu ce senzori si alte "minuni".
Respectivul mi-a spus ca masina asta nu are lichid de servodirectie, pt. ca este servodirectie electrica.
Mi-a spus ca daca poate el s-o rezolve, sa-i dau astazi pana la 6 un telefon. Daca nu poate sa repare problema respectiva, o caseta de directie noua ma costa 6.000 lei...
Asta e viata...

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Scuze pentru raspunsul eronat de mai sus,nu stiu de ce am crezut pt moment ca doar fiaturile au directie electrica.Cauta un service care se ocupa doar de directii electrice,de obicei se duce senzorul de pozitie(care,in mare majoritate a cazurilor vine cu ansamblu),cel mai bine e sa incerci alte moduri de a o rezolva(forumeste putin pana te duci sa dai 6000lei).Succes cu rezolvarea problemei.
+1 vot
A raspuns Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani sa inteleg ca incet incet se adevereste vorba ca masinile bune s-au facut pana in 2004??? :)

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani ceva mai jos
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Tind sa cred ca ai dreptate! Totusi hai sa vedem exact daca are ceva acea caseta. Va voi tine la curent!
+1 vot
A raspuns attyka2007 (6,960 puncte) acum 10 ani nu ai ceva ce iti suprasolicita instalatia masinii? exemplu...subwoofer, invertor de 220 etc,  eu cand am folosit invertorul de 1000w pe fabia mi s-a oprit servo si m-am speriat si eu....

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Salut. Nu, nu am asa ceva instalat pe masina. Nimic. Masina e asa cum am cumparat-o din reprezentanta. Nu am montat nimic pe ea...Multumesc pt ajutor!
+1 vot
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Va salut!
Am fost astazi la mecanicul care s-a ocupat de masina.
Acesta mi-a spus ca a umblat pe la caseta de directie si pe la senzori + motorasele ei ajutatoare, etcccccc. si mi-a zis ca acestea mergeau perfect, fiind intr-o stare excelenta.
Problema a fost la computerul de bord. Spre rusinea mea, cand i-am facut reviziile + schimbul de ulei si de filtre, nu am umblat deloc sa-i fac si diagnoza ca sa recunoasca si computerul de bord toate aceste modificari. Practic, el mi-a spus ca tot computerul de bord al masinii era dat peste cap si a pus masina intr-un "regim de avarie".
A reusit sa-l readuca la normal, in prezent nu imi mai apare nicio "instiintare" pe bord despre revizii si alte "atentionari".
A spus sa-l sun dupa 3 zile de mers prin Bucuresti sa-i spun daca a mai aparut vreo problema.
Asa voi face...
Va multumesc frumos pt. ajutor si va mai tin la curent daca mai apare vreo problema!
0 voturi
A raspuns badanoiumarius (140 puncte) acum 6 ani Ai rezolvat ceva cu problema la caseta? Ca am
Si eu aceeasi problema la un f10.