4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Am o bataie la motor (Audi A6 ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Am o bataie la motor (Audi A6 2006 motor 2.0) si nu prea stie nici mecanicul ce e ? Ma poate ajuta cineva?

Buna,

am un audi A6 din 2006 motor de 2.0l pompe-diuze. a inceput dintr-o data sa se auda o bataie in timpul mersului. precizez ca bataia se aude undeva sus, e ceva ca un tacanit, nu e un zgomot infundat , motorul merge dar intrerupe; adica nu merge rotund. initial am crezut ca e ceva rupt sus la rampa, dar desfacandu-l mecanicul a constatat ca totul e ok. l-a desfacut pana la chiuloasa si nu se vede nimik. ce am constatat e ca pe diuzele de la injectoare s-a depus o calamina lucru care nu prea e normal, asta imi spunea si tipul de la service unde am dus injectoarele sa le testeze.

dand la automat cu injectoarele luate jos nu se mai aude zgomotul.

acum intreb: oare se poate sa fie de vina injectoarele? toate sau unul dintre ele?precizez ca inca nu am rezultatul de la service de unde le testeaza.

se poate sa bata din cauza unui injector?

de ce au toate depuse calamina pe diuze?

sa fie din cauza ca consuma ulei?

multe intrebari, dar stiti cum e cand nu-ti merge masina, sunt disperat!

Va multumesc ca m-ati ascultat si astept sfaturi.
A intrebat calincali (240 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Corszilla (10,690 puncte) acum 10 ani Salut tinand cont ca motorul este PD pot fi injectoarele daca vrei sa le elimini pe acestea poti desface busonul de ulei cel pe care alimentezi motorul cu ulei in timpul mersului la relanti si asculti asa se aude cel mai bine daca cum ai desfacut busonul se aude zgomotul mai pronuntat pot fi niste tacheti sau poate fi o supapa care loveste in piston de aici si mersul mai ciudat al motorul. nu este bine nici ca iti mananca ulei aici turbina este de vina
masina poate sari de la punct daca este pornita prin impingere sau tractare deci sa nu incerci acest lucru cu un diesel sau se poate rupe pana.
masina porneste greu?
0 voturi
A raspuns calincali (240 puncte) acum 10 ani NU. Masina porneste la sfert de cheie, iar bataia este foarte tare, ai impresia ca se rupe ceva in el daca il lasi pornit. Deci in consecinta nici n-am mai mers deloc cu el de cand a inceput sa bata, l-am adus pe platforma 100km. Mecanicul l-a ascultat si si lui i-a fost frica sa- l mai porneasca, de aceea l-a desfacut. Initial a zis si el ca e ceva sus la rampa, dar dupa ce la desfacut si-a dat seama ca nu vede nimic in neregula. mai mult cand da la automat cu motorul desfacut si cu injectoarele luate jos nu se mai aude bataia. Sincer sunt disperat, astept rezultatul de la injectoare, care vine abia pe marti. Precizez ca motorul nu a fost pornit impins sau tras niciodata.
0 voturi
A raspuns calincali (240 puncte) acum 10 ani Iti dai seama ca dupa ce am auzit bataia nu l-am mai lasat sa mearga si sa iau capacul de la ulei jos. Oricum nu cred ca deosebeam daca bate mai tare sau mai incet. Oricum bataia e foarte tare.
0 voturi
A raspuns calincali (240 puncte) acum 10 ani No gata, am gasit si raspunsul desfacand masina,
E rupt motorul !!!
adica s-a rupt un segment, care a zgariat cilindrul, si ceva din chiuloasa.
in concluzie am nevoie de un nou motor.
Acum, intrebare din nou: de unde imi iau un motor second hand?
unul bun...km putini, cu garantie, ceva de genu...
Va rog daca aveti vreo informatie...