4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Am un fiat albea 1.4 si nu por...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Am un fiat albea 1.4 si nu porneste cand e rece motorul, ce poate sa aiba?

Cand ii dau la automat de vreo 7-8 ori porneste si sta relantiul la 9000 de ture.
A intrebat sergiu_al (370 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

14 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Probabil senzorul de temperatura.Ai scanteie,benzina?
Cum adica sta relantiul la 9000rpm?Are macar pe turometru 9000?
La cald cum stii ca porneste?
0 voturi
A raspuns coaje valentin (1,850 puncte) acum 11 ani salut, problema ta cu pornirea grea la rece se cauzeaza mai multor cauze poti incerca bujii, baterie , pompa benzina. eu zic sa mergi la un service si sa i faci o diagnoza.

Comentarii:

A comentat sergiu_al (370 puncte) acum 11 ani Am fost la service la diagnoza , am schimbat senzorul de temperatura, bujiile si bateria si tot nu-i da de capat.daca merg cu ea si are mototul cald porneste fara probleme, in schimb daca las motorul sa se raceasca face aceleasi probleme si cand o turez se opreste.
0 voturi
A raspuns sergiu_al (370 puncte) acum 11 ani Cand o pornesc ar trebui sa urce turatia insa ea ramane la 900 de ture si daca vreau sa o accelerez moare.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Clapeta acceleratie si socul automat.Intai curata clapeta si daca tot desfaci acolo verifica si socul.Daca face asa la accelerat sigur e din clapeta sau admisie defetuoasa(filtrele cati km au?).
0 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 11 ani Verifica socul automat (senzorul de temperatura poate fi defect chiar daca e nou)
Filtru de benzina imbacsit
Pompa de benzina nu mai face presinea corespunzatoare
Instalatia de alimentare se dezamorseaza

Mai incearca asa la rece...pune de cateva ori contactul fara sa dai la automat pana se sting becurile si apoi dai la automat vezi porneste?
0 voturi
A raspuns sergiu_al (370 puncte) acum 11 ani Mi-a masurat pompa ,pt ca tot zicea ca e pompa de benz ,iar pompa baga 3.5 bari
0 voturi
A raspuns sergiu_al (370 puncte) acum 11 ani Daca ar fi pompa ar mai baga presiunea asta ,iar pot sa pun contactul de mai multe ori nici o schimbare .Daca o las 2-3 ore si motorul este catusi de putin caldut porneste fara probleme .
0 voturi
A raspuns sergiu_al (370 puncte) acum 11 ani Si am si presiune an rampa ,ca apas pe ventilul de pe rampa si sare un jet de benzina, fara ca sa porneasca .
0 voturi
A raspuns vladutzzu (6,700 puncte) acum 11 ani Salut! Inainte sa o pornesti la rece scoate cablul unei borne de la baterie pt 10-20 de secunde. Daca dupa aceasta porneste inseamna ca este din calculatorul masinii. Am patit astfel la un E36 cu ceva ani in urma..era totul schimbat pe parte de aprindere/alimentare, dar pana nu am schimbat ECU nu s-a rezolvat problema.
Numai bine
0 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 11 ani Scoate mufa de la senzorul de temperatura cand e motorul rece ar trebui sa porneasca.
verifica firele si mufa posibil fire intrerupte mai inlocuieste o data senzorul cu unul de la un prieten
0 voturi
A raspuns sergiu_al (370 puncte) acum 11 ani A masurat firele de la senzor pana la calculator cu un aparat de masura si nui dadea nimic antrerupt.
0 voturi
A raspuns sergiu_al (370 puncte) acum 11 ani Salut ! Am fost la fiat la sercice inginerul mecanic nu a vrut sa-mi spuna ce are numai ca a zis ca ma cost 500 de lei si se rezolva problema , cu pornirea greu la rece , dar an timp ce asteptam sa vb cu el ,am abordat un alt mecanic de pe la service i-am explicat problema , iar acel mecanic mi-a spus ca problema vine de la senzorul de aer ,credeti ca poate fi . Astept un raspuns de la voi ms .
0 voturi
A raspuns fflloorriin (180 puncte) acum 9 ani cum ai facut frate.aceleiasi problema am si eu.porneste ff greu,dar cand porneste se opreste dupa cateva secunde.porneste la 900 turatii,nu mi porneste socul.Te rog mult sa ma ajuti nu pot sa i dau de cap. am verificat pompa ,filtre bujii, fise ,curatat clapeta ,resetarea calc.tot tot si nui dau de cap am cheltuit o gramada de bani si nui da nimeni de cap.0763291666.MERSI FFF MULT.
0 voturi
A raspuns hataimcristian (140 puncte) acum 9 ani Salut sergiu.legat de pornirea la fiat albea la rece cum ai rezolvat?
am aceiasi problema.
ms.
0 voturi
A raspuns fflloorriin (180 puncte) acum 9 ani am rezolvat.era senzorul de pe galeria de admisie.citea motorul ca si cum ar fi fost cald 60 grade si nu i dadea voie socului sa porneasca.senzorul costa 120 lei pe cand la service fiat toata afacerea costa in jur de 800 ron .am rezolvat cu 200 ron
 bafta multa.