4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Apa maronie in borcan?!

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Apa maronie in borcan?!

Am un seat toledo 1.9 tdi din 98...in vara am avut ceva probleme cu radiatorul care s-a crapat undeva intre harghita si neamt si am mers tot drumul cu apa adaugata...cam de atunci am ceva probleme cu apa din borcan si cu temperatura apei care se ridica simtitor atunci cand accelerez puternic...am schimbat antigelul de 2 ori si tot se murdareste,culoarea pe care o are dupa circa 2 zile de circulat este maronie...In timpul acesta daca merg mai tare apa se ridica si mi-o da afara din borcan!..Nu am apa in ulei nici invers..Vreau o parere cam ce ar putea fi!
A intrebat nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Am avut aceeasi problema la masina personala, doar ca inainte sa schimb antigelul, am bagat apa curata, am facut cateva ture pana am incalzit motorul si am schimbat-o din nou. Repeta procesul de vreo 5-6 ori si se va curata sistemul. Apa, ai grija sa nu fie prea rece, deoarece o vei baga in motorul cald, (temperatura camerei este ok). Daca ai chef, desfaci si vasul de expansiune si il cureti la chiuveta cu o perie sau altceva, aproape sigur ca ai o pelicula de rugina pe peretii interiori si de pe plastic nu se poate curata singur.

Comentarii:

A comentat nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Si apa din borcan de ce mi-o da afara si de ce se incalzeste??Intr-adevar vasul de expansiune este murdar tare,ruginiu la culoare nu se vede nimic prin el!
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani

editat de Bogdan_03 acum 11 ani

In prima faza, incearca sa-l "speli" pe interior, ai fi surprins cate probleme face o pelicula de rugina. Eu am avut exact aceleasi simptome si inca merg cu aceeasi garnitura de chiuloasa. Oricum ca sa schimbi un astfel de element este mult de munca, asa ca nu prea ai ce pierde.
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Problema pare a fi garnitura de chiuloasa,chiar daca nu ai apa in ulei si nici ulei in apa,depinde unde si cum e crapata garnitura.
0 voturi
A raspuns antal (4,450 puncte) acum 11 ani verifica pompa de apa, de la pompa s-ar putea sa se incalzeasca cand accelerezi si da apa afara