4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Care sunt simptomele de turbin...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Care sunt simptomele de turbina defecta laTDI?

Am observat ca de o vreme ca se prelinge niste ulei dintre galeria de admisie si chiuloasa.Oare e pe duca turbina si scapa ulei?

Daca ii dau blana nu da fum albastru,nici ulei in intercooler nu am(doar 2-3 picaturi ceea ce e normal) e posibil sa fie de la turbo?

Cineva mi a zis daca e pe duca turbo nu scoate fum albastru pe esapament pt. ca arde uleiul inca inainte de catalizator,cand scoate fum albastru atunci deja e grav.....

E posibil sa fie duse semeringurile de la supape si sa scape pe acolo cand e oprita masina sau totusi turbo?

MAsina trage bine,porneste bine,nu are nici un zgomot ciudat la motor.
A intrebat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani in categoria Motor

editat de asandulescu acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Putin ulei e normal sa dea avand in vedere uzura motorului si implicit a turbinei.
Verificarea o faci desfacand tubulatura de pe admisie si verifici jocul axului (axial si orbital) adica misti si in directia axului fata spate si stanga/dreapta sus/jos. Daca e prima data cand pui mana pe asa ceva nu o sa iti dai seama daca jocul e mare sau mic. cel axial trebuie sa fie inexistent si celalalt sub un mm.
Alte simptome care apar sunt lipsa performantei, fum negru sau alb, sunete dubioase de genul fluierat sau sunetul produs de paletii turbinei cand ating carcasa turbinei.
Daca e pe duca oricum nu ai ce sa ii faci, baga ulei bun, schimba-l la timp, nu forta masina si cel mai important nu merge subturat.

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Am uitat sa specific ca am verificat jocul axului,in fata si spate nu are joc,dar sus-jos,stanga-dreapta dar nu atat cat sa frece in carcasa.Ulei in intertcooler nu am(ieri am desfacut furtunul de jos) doar cat e normal 2-3 picaturi.
Fum negru am pt. ca masina are ciptuning,dar cantitatea e ca si mai demult,fum albastru nu scoate doar atunci cand pornesc motorul si o accelerez  de 2-3 ori dupa care doar negru.
Chestia e ca masina trage ca si inainte saptamana viitoare ma voi duce la service pt. ca nu am timp pana atunci.....daca e turbo sigur ma salta de cel putin 1000 de ron cu reconditionarea pt. ca e cu geometrie variabila.
A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani din ce spui tu pare ok turbina, fumul negru e perfect normal in cazul tau. de ce vrei sa ajungi in service? nu trage ? sau ai ceva probleme?
A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Pe partea cu galeria e plin blocul de motor cu ulei,de sub galeria de evacuare(pe toata lungimea ei) pana catre baia de ulei.
Nu pot sa mi dau seama de unde vine...
0 voturi
A raspuns powerflex (8,090 puncte) acum 11 ani E normal sa pice putin ulei si la masina mea am un burete acolo sus si se imbiba cu ulei. daca nu da fum porneste bine trage bine nu ai dc sa mergi cu ea la service .