4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Corsa b - de ce nu mai porneş...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Corsa b - de ce nu mai porneşte motorul?

Opel corsa b, an 1999, 1.0cmc, X10XE, benzină (fără garaj).  După zile cu ger foarte puternic, în care maşina pornea destul de repede, a urmat o zi cu ploaie apoi ger. A doua zi dimineaţa nu a mai pornit. Motorul hâlcăie până se termină bateria, dar nu dă semne că ar vrea să pornească; am schimbat acumulatorul cu unul "cald" şi mai nou, dar aceeaşi hâlcăială. Unde şi ce să caut, oameni buni? Stau în mediul rural la cca. 30 km de cel mai apropiat service.
A intrebat viorel_TL (760 puncte) acum 12 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani verifica electromotorul,bujiile,fisele
+1 vot
A raspuns viorel_TL (760 puncte) acum 12 ani Am mai încercat acum să o pornesc, tot nu vrea, hâlcăie. În schimb acum se aude un fel de ticăit cum s-ar cupla-decupla ceva, continuu, la carburator sau motoraşul pas cu pas, ce o fi acolo? Chestia rotundă cu trei imbusuri deasupra, în centru dar în spatele motorului, privind din faţa maşinii. Se opreşte când iau contactul. Pentru bujii trebuie să ajung la un magazin de specialitate, căci, n-am decât cheia de roţi !! Aşa-i la început, până nu mă lovesc de probleme, nu am de unde să ştiu, sau să am ce-mi trebuie!
0 voturi
A raspuns LFS_mihai (31,070 puncte) acum 12 ani Poate fi o problema pe baza electronica (bujii, fise, electromotor etc.)
sau daca benzina a fost de slaba calitate si a continut apa este posibil sa fi inghetat, din pacate nu putem repara masini din fata monitoarelor.
0 voturi
A raspuns viorel_TL (760 puncte) acum 12 ani Asta am cerut de la voi, ceva sfaturi, ce anume să urmăresc sau să verific, nu să-mi reparaţi maşina on-line ! Corsa fiind nouă în posesia mea, este normal să nu cunosc "năravuri" şi este ştiut proverbul că "tot păţitul este priceput" ... din acestă cauză am postat întrebarea!
0 voturi
A raspuns viorel_TL (760 puncte) acum 12 ani Deci, astăzi corsarul a pornit. După ce am curăţat bujiile, am ajutat şi cu alt acumulator de pe auto cu motorul pornit, a luat-o greu, dar a înviat!  Mulţumesc "bysconty" , ai fost cel mai aproape de adevăr!