4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > cum se face un test de compres...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum se face un test de compresie corect la golf 4 benzina?

va salut dragi prieteni ,cum se face un test de compresie corect ,cu bujiile pe motor scotand treptat cate una ,sau fara bujii??

la cald sau la rece?daca sunt dusi segmentii cata presiune trebuie sa aiba /atmosfere/ ?? sau chiulasa /supape /uzate

o seara buna
A intrebat IOA (2,470 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani La rece , cu bujiile scoase. Apoi se incalzeste motorul si se repeta masuratoarea la cald , cu bujiile scoase.
Sa aiba minim 11bar si o diferenta intre cilindri nu mai mare de 2 bar .Consumul de ulei pe acest motor nu este relevat de test compresie.

Comentarii:

A comentat IOA (2,470 puncte) acum 10 ani va salut din nou ,am facut testul de compresie cu bujiile scoase si la rece si la cald si mi/a dat pe toate pistoanele 12/13 bari ,dar cineva pe forum spunea ca un test bun se face cu bujiile atacate scotind pe rand cate o bujie ,am sa incerc si asa ,iar in legatura cu bujiile c/am 3 le gasesc putin ancrasate de ulei si una curata ,mentionand ca motorul mananca ulei cu polonicul si mai ales cand se incalzeste un pic apa de la 50 pana la 90 grade da cu fum de rupe .
a folosit cineva cheia ptr desfacut supapele ,fara a demonta chiulasa ? da rezultate sauuu
 cu respect NELU
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Incearca cu bujiile puse si cu fisele pe ele,poate iti porneste(daca ii lasi 3 sigur proneste) si iti crapa putin si din masuratorul de compresie.Pentru ce motiv sa lasi bujiile puse o sa iti dea mai mult per piston sau?
A comentat IOA (2,470 puncte) acum 10 ani Am fost la masina si i/am refacut testul,am scos fisele ,am desfacut bujiile pe rand si mi/a iesit 11 la  toate ,la pistonul 1 si 4  dinspre distributie erau un pic afumate bujiile restul erau albe ,tinand cont ca masina este pe gpl si nu am mers decat vreo 30 km de la ultimul test cu toate bujiile scoase care era de 12/13 pe toate
 va povesteam ca prima data erau bujiile afumate rau .stiti acel furtun  de la filtrul de aer care se foloseste iarna ,ptr a trage aer cald de pe evacuare ,l/am scos ,am simtit ieri un pic de vana la motor in plua si de dimineata am gasit cele 2 bujii 2si 3 albe ,ceea ce eu nu am vazut la acest motor obosit de 1 an
  tubulatura de aer are o clapeta in interior care este angrenata de un arc cine cupleaza si decupleaza acea clapeta /comunica cu furtunul care trage aer cald de pe evacuare
 golf 4 benzina +gpl ,motor 1.4 /16 valve cod AHW
  CU RESPECT NELU
+1 vot
A raspuns rrm012001 (1,230 puncte) acum 10 ani la rece cu toate bujiile scoase. daca ai compresie peste 11 si motorul consuma ulei este din semeringurile de la supape.