4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce arunca apa din vas?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce arunca apa din vas?

Este vorba de o agila din 2001 cu motor de 1.2 , problema e ca uneori nu mereu cand ajunge apa la 90 de grade o arunca prin vas pe langa buson pe toata dar nu mereu.termostatu l-am scos si tot asa face,si garnitura de chiuloasa am verificat-o e ok.acum am pus termocupla pe buton si nu mai face ca o tin pornita mereu,dar de plecat pleaca si termocupla singura am vazut insa prea tarziu cateodata pe la 100 de grade, care sa fie problema.
A intrebat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 10 ani Nivelul de ulei cum e ? Si daca ai ulei sub minim se incalzeste motorul mult mai repede si mai mult.

Comentarii:

A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani nivelul la ulei e intre minim si maxim cum trebuie sa fie
A comentat robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani la maxim........
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
In cazul asta e defect senzorul de temperatura(termocupla) care da semnal eronat la ventilator,atunci cand apa e prea calda.
0 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 10 ani verifica tot o data ...furtunele pe unde circula apa si vezi daca au urme de spume  de apa prelinsa pe la coliere de fel este foarte probabil sa iti traga aer fals pe undeva si sa dea peste cap racirea masinii ....
eventual fai si o noua aerisire !!!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Cum vine asta sa traga aer fals un circuit care lucreaza sub presiune?

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns cristianbalas89 (1,550 puncte) acum 10 ani cel mai probabil de vina este termocupla care este montat pe radiatorul de racire...nu iti citeste temperatura apei si de aceea nu porneste ventilatorul...de aici si cauza fierberii apei

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns obi1 (3,080 puncte) acum 10 ani salut.
in dopul vasului de expansiune este o supapa, ce permite intrarea aerului de afara in interiorul vasului si nu invers. busonul trebuie sa fie perfect etansi fata de vas, sa nu iasa lichid pe linga el.
atentie, foloseste antigel ca lichid de racire, apa la 92-95 de grade face bule mici de aer, care creiaza presiune pe instalatie si iti da afara apa, se creiaza spatii cu aer care nu pot decansa termocupla