4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce fierbe apa in vas?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce fierbe apa in vas?

Salutare, problema sta in felul urmator:

Masina in cauza o Toyota MRS/MR2, fierbe apa in vasul de expansiune, temperatura apei urca pana la 130 grade(am dedus ca atat ar fi ca acu trece si peste cele doua liniute de la H). Am schimbat pompa de apa si termostatul nu s-a vazut nicio diferenta.Ideea este ca apa nu ajunge in radiator sau daca ajunge e intr-o cantitate foarte mica si e rece. Mecanicul a incercat sa aeriseasca radiatorul si dupa jumatate de ora a reusit sa stabilizeze motorul la 90 de grade. Nu am mai mers un timp cu masina si acum face la fel. Nu pierde apa pe nicaieri, nu am ulei in vas, nu am apa in baia de ulei. Singura chestie pe care am facut a fost sa ii dau jos aeroterma din interior(ulterior am spart-o si nu am mai avut ce sa pun la loc) si am pus traseul mic pe direct. Problema a aparut inca de atunci, dar am zis ca poate nu am etansat bine furtunele cand le-am legat pe direct am mai umblat pe la ele, am aerisit si traseul mic. Am reusit si atunci sa stabilizez temperatura si sa nu-mi mai fiarba apa, dar acum nu am mai putut face nimic, am incercat toate metodele din trecut, dar apa urca la 130 de grade in maxim 1km.

Atat de mult sa influenteze aeroterma cele doua trasee care ar trebui sa fie diferite?Practic circuitul mic functioneaza, mai putin ca nu trece prin aeroterma. Sau problema este din alta parte si a fost o coincidenta faptul ca am renuntat la ea?
A intrebat gecutu (140 puncte) acum 5 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns floricaa (11,950 puncte) acum 5 ani problema este in alta parte...nu ai pomenit nimic de ventilatorul din fata