4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce imi consuma masina exage...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce imi consuma masina exagerat de mult ? A mai patit cineva asa ceva , daca da , de ce ?

Salut ,

Am un Opel Vectra din `92 , am o problema destul de grava la ea , consum exagerat demult. De exemplu` alimentez 10L si fac in jur de 80 de km extra-urban , prin oras undeva la 13 consuma . Motorul ii de 1.6l benzina , masina are doar 182.000 de km ( nu stiu cati sunt dati inapoi :) ) , cert ii ca ma "rupe" la buzunar , mai mult sta in parcare :).

Multumesc !
A intrebat Razvan.Clau (160 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Synck (4,050 puncte) acum 11 ani si eu cand mi-am cumparat masina(acelasi model, dar motor de 1.8) ajungea si la consum de 16% in oras. Am rezolvat oarecum prin schimbarea filtrelor(nu au fost schimbate de 3 ani) si a sondei lambda(scotea fum negru si am schimbato direct), iar dupa aveam un consum in jur de 10%.
Uita te si tu pe la filtru de aer in ce stare este, sa nu fie imbacsit, si verifica si sonda lamba. Bafta !
+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Primele vizate sunt filtru aer si bujii . Se inlocuiesc.
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Uita-te la filtre,bujii, ai grija sa nu ai returul lovit pe sub masina si sa fie micsorat debitul cu mult (am intalnit la un audi a4 problema asta), sonda lambda si cam asta ar fi!
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani problema poate fi din: 1. filtru aer, 2.bujii, 3. sonda lambda, 4.carburator, 5. bobina inductie. Acuma cel mai bine sa sa schimbi filtrul si bujiile si sa o pui pe tester sa vezi daca sonda e buna
0 voturi
A raspuns Razvan.Clau (160 puncte) acum 11 ani Va multumesc , am sa incep cu filtru de aer si bujiile ( bujiile au fost schimbat de vreo 3-4 ani daca nu ma insel ). Eu merg pe varianta ca pompa e dusa , daca o cald pana la podeal brusc se ineaca si ma duce in socuri si trebuie sa o las pe la mijloc iarasi pedala ca sa isi revina... La urcari de exemplu daca merg cu a-3a la 60km/h ( destul de turat ) cand ii dau a-4a se "inmoaie" si scade turatia apoi viteza evident...mai mult de a-3a nu stiu daca este panta pe unde poate urca :).Daca a mai patit cineva si ma poate ajuta as fi recunoscator.:)
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani nu e pompa. mai degraba e carburatorul din ce zici tu acuma sau vreun furtun de vacuum spart. exista un senzor de presiune la admisie (MAP) care daca e dus are aceleasi simptome ca ale tale. mai poate sa fie regulatorul de relanti care in momentul in care accelerezi sa nu inchida. sunt multe posibilitati dar cel mai bine e sa o pui pe tester sa vezi daca ai vreun senzor defect. astfel poti scoate din calcul sonda lambda sau senzorul MAP, ramanand doar vacuumurile si carburatorul
–1 vot
A raspuns Gaga04 (1,800 puncte) acum 11 ani Schimba bujiile si micsoreaza-i consumul din electro-soc,inainte de a micsora consumul verifica filtrele de benzina ca sa nu ineci motorul!
0 voturi
A raspuns Neniu90 (430 puncte) acum 9 ani nu cred ca din cauza bujile si filtru de aer si sonda lamba

problema dece cresc turati si scade adica moare motorul si consumu mare , din cauza supape reglaj relanti  ( intake air control ) ala e consumu mare si nu se controleaza bine , uitate in youtube