4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce imi da rateuri in carbur...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

De ce imi da rateuri in carburator si imi inegreste bujiile?

Am probleme cu o Dacie din 95.Dimineata la pornire imi da rateuri in carburator si pe teava de esapament plus ca bujiile le inegreste si consuma excesiv de mult.Am verificat pompa de benzina,turul si returul,filtru de aer,carburatorul, totul e ok ,bujiile sunt noi.Masina sta bine in relanti si merge destul de bine dar consuma cam3-4 litri la vreo 10 km.Ce sa aiba?
A intrebat Sosy (560 puncte) acum 12 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani schimba cuiul pontou si verifica jiglerele mai ales ala de jos cu bila, daca ai posibilitatea schimba-l si pe ala, dar in primu rand cuiu pontou si mai verifica odata returul, dupa ce faci astea ne spui si noua ce s-a mai intamplat, dar de preferat sa le schimbi cu unele noi...(dacia lui taicamiu din 95 cu 4 litri face 80 km la 80-120km/h si e break, e adevarat are 23k km dar totusi iti consuma mult prea mult tie), succes

Comentarii:

A comentat Sosy (560 puncte) acum 12 ani Jiglerele le-am schimbat o sa schimb si cuiul pontou dar ma gandesc sa nu aiba ceva la delcou ca mi-a umblat un "meserias" la el si mi-a schimbat si platina oricum ms pt sfat.
+2 voturi
A raspuns nextclub (7,490 puncte) acum 12 ani Da iti da rateuri iti e dereglata aprinderea...verifica distanta intre platine...trebuie sa fie de 0,3 (distanta la bujii de 0,6) daca ai arinderea clasica cea cu condensator, daca ai electronica sa fie de 04.Revino daca ai rezolvat ceva.

Comentarii:

A comentat Sosy (560 puncte) acum 12 ani Am reglat distanta imi porneste dar la bobina de inductie nu-mi da deloc scanteie.
A comentat nextclub (7,490 puncte) acum 12 ani Atunci incearca cu alta bobina de inductie ;)
A comentat Sosy (560 puncte) acum 12 ani Ma gandesc ca nu am reglat bine platina.Dar am scanteie intre ele in delcou.Curent intra in bobina dar nu imi iese pe fisa centrala.Am incercat si cu alta bobina dar degeaba tot nu are scanteie.
0 voturi
A raspuns nextclub (7,490 puncte) acum 12 ani Pui contactu, bagi fisa principala in bobina si celalalt capat il tii aproape de alternator si misti platina ar trebuie sa ai scateie la fisa centrala de 1 cm.Asa verifica bobina.Astept raspuns. Numai bine!

Comentarii:

A comentat Sosy (560 puncte) acum 12 ani Pai asa am facut dar nu am scanteie la fisa principala dar la platina am insa ma gandeam ca nu am reglat bine distanta intre platini.
0 voturi
A raspuns nextclub (7,490 puncte) acum 12 ani Schimba si fisa, incearca cu alta.Daca tot nu reusesti vladutz.jupanu si vorbim ;)