4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce imi merge motorul in sut...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce imi merge motorul in suturi la turatii mici?

Salut,

Am un Rover 25 din 2000 , 1.4 benzina 16V si zilele trecute a inceput sa imi mearga in suturi la turatii mici (1500-2300). Am zis ca am pus benzina proasta si asta sa fie motivul.a doua zi dupa ce am mers relativ bine prin oras aprox 30 km, am oprit si cand sa o pornesc iar  nu se mai tura deloc, cu pedala la maxim nu se tura motorul, statea la 1500 ture. Am dat fortat a 2-a , a mers in suturi si cand a trecut de 3000ture a "prins benzina" si s-a turat ok.Pe urma a 3a si a 4a mergeau in sutururi de la 2000 la 3000 ture, iar cand o duceam in ture mari mergea ok.

Am lasat-o la un service.a doua zi m-a sunat mecanicul ca masina merge bine, ca nu are nimic, i-a curatat ceva furtunaraie si merge ok.Am luat-o de la service, m-am plimbat, mergea ok. am lasat-o in parcare aprox 30 minute, cand m-am urcat, la fel facea, nu sarea de 1500 ture in 1-a si a 2-a si cand prindea zvac se tura normal pana in 5000. iar in a 3a si a4a pe la 2300ture mergea in suturi.

M-am intors la service, s-a invartit pe langa ea si cica e bobina de inductie pe duca, sa o schimb,am schimbat iar a mers bine pana cand am pornit-o dupa vreo jumatate de ora.pe urma am schimbat filtru de benzina si tot la fel face.

Ce am observat : daca o las peste noapte, dimineata merge ok,in general merg cu ea aprox 30 km.o las in parcare si pe urma cand o pornesc la interval scurt de timp (1/2 - 1 ora)patesc acest fenomen.daca o las cateva ore primul drum e ok.

Ati intalnit o astfel de problema si are cineva o solutie la ea?
A intrebat cttz (130 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani curata clapeta de accelerare, verifica senzorul de turatie, verifica bujiile si schimba filtrul de aer
daca tot la fel face verifica injectoarele si pompa de benzina(e posibil sa ai vreun injector vagabond daca numai la cald iti face probleme!