4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > de ce imi merge motorul neregu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce imi merge motorul neregulat?

salut.am un golf 4 1,4 16 valve din 2002. dintr-o data a inceput motorul sa mearga neregulat la relantii si cand merg imi merge in suturi. azi am schimbat bujiile si degeaba. la filtrul de aer la clapeta de acceleratie am gasit ulei. filtrul este aproape nou.am pus bujii NGK. daca aveti idee va rog sa ma ajutati! multumesc!
A intrebat puiudiaconu (5,060 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns Just_Me_AXY (10,780 puncte) acum 11 ani

editat de Just_Me_AXY acum 11 ani

buna ziua.de preferat la capitolul bujii e sa folosesti ceea ce recomanda constructorul (daca el zice bosch nu pui beru etc).chiar daca ai schimbat bujiile trebuie verificate si fisele , daca una macar "fura curent",adica e impuscata deja e de asteptat.faptul ca face necazuri. ca ai gasit ulei in flitrul de la clapet inseamna ca ai gaze de carter mari desi nu prea ar fi cazul totusi verifica de unde provine.... si uneori se leaga acest simptom si cu fum la evacuare.totodata e bine sa iti verifici partea de alimentare cu combustibil ... vezi daca pompa baga in parametri , daca nu cumva s-a infundat , daca nu cumva ai pompa obosita (in general se intampla asta cand mergi mult cu masina mai mult pe rosu ).vezi ca acel ulei de care ne zici sa nu cumva sa  ajunga in clapeta(iti da si injectoarele peste cap) ... => clapeta murdara =mers neregulat.
As mai adauga si calitatea combustibilului.(o varianta ar mai fi sa alimentezi de undeva de unde sa stii cat de cat ca e combustibil mai bun si sa scoti masina la un drum mai lung ,intins si sa o desfunzi (fara sa abuzezi)
totusi cum au aparut simptomele ? din senin sau treptat?
sper sa iti fie de ajutor ,numai bine


inca ceva de adaugat .. la tine e cu fise sau cu bobina de inductie per fiecare ?schimba cu mult datele problemei

Comentarii:

A comentat puiudiaconu (5,060 puncte) acum 11 ani am pus bujii NGK pt k sunt recomandate pt golf 4. de alimentat eu alimentez numai de la OMV. da recunosc k am putina benzina.poate sa fie si de la filtru de benzina k poate trage mizerii din rezervor. multumesc de ajutor!!

Alte raspunsuri: (2)

0 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 11 ani daca nu ma insel motor ala are bobina direct pe bujie si de obicei bobinele crapa.. As ca daca nu ii dai de cap pune un tester pe ea..

Comentarii:

A comentat puiudiaconu (5,060 puncte) acum 11 ani mersi de ajutor.nu stiam k are bobina direct pe bujie
0 voturi
A raspuns Just_Me_AXY (10,780 puncte) acum 11 ani sa ne anunti daca ai remediat problema si de la ce era ...numai bine

Comentarii:

A comentat puiudiaconu (5,060 puncte) acum 11 ani am pornit masina cand avea motorul rece si iarasi facea figuri avea oscilatii de turatie si trepida tare,iar dupa ce a scazut turatia de la socul electric nu a mai facut figur asa tare.adica abia daca se cunoaste k merge neregulat. ce sa fie oare? cred k o s-o pun pe tester sa vad ce imi zice.va multumesc mult pentru ajutor.