4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > de ce intra turbina greu?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce intra turbina greu?

de ce intra turbina greu..? are momente cand intra greu si masina nu trage deloc si a inceput sa imi dea si cu fum alb asa...aveti idee care ar putea fi problema...mi-a spus un prieten ca trebuie schimbat nu stiu ce la turbina sau curatat EGR-ul...este vorba despre un audi a 6 motor 2.5 tdi cutie automata..orice raspuns imi poate fi de ajutor.
A intrebat GrecuZXZ (2,600 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 10 ani Daca da fum ALB inseamna ca s a fisurat sau ars garnitura de chiuloasa.
ALBASTRU inseamna ca poate iti e pe duca turbina(joc mare in ax pe unde pierde ulei) si ajunge ulei in admisie.
Trebuie inainte de toate sa o vada o persoana care face diferenta intre fum alb si albastru si o diagnoza ca sa nu desfaci jumatate de motor degeaba.
Daca ai avut bani sa iti cumperi un a6 2.5tdi trebuie sa ai bani si de service+piese,nu reparatii in spatele blocului + carpeli.
Bafta!

4 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Scoate tevaraia din fata gurii turbinei si asigura-te ca nu ai joc axial. Daca ai bafta si nu exista joc de niciun fel, atunci asigura-te ca suflanta se invarte liber. In cel mai bun caz daca e defecta, se rezolva cu un kit de reconstructie. In cel mai rau caz, se schimba unitatea. Daca te gandesti sa o duci la service pentru verificari, atentie! Sunt unii care cer 8-900 de ron sa o demonteze doar... Deci daca ai ceva cunostiinte in mecanica, se merita sa o dai tu jos si sa mergi la service cu ea in plasa.

Comentarii:

A comentat petri75 (26,570 puncte) acum 10 ani Nu stiu care service sar baga daca leo duci in plasa,vor gasi ,,n,, motive sa nu se uite la ea,si asa tot ii va lua o caciula de bani si tot nu va rezolva nimic
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Daca nu vor sa lucreze la ea, la fel de bine te duci cu toata masina, iti percepe taxa de demontare, ti-o face bucati si dupa te lasa cu ea la stadiu de piese spunand ca nu ti-o mai poate pune inapoi. Lucru patit de o cunostiinta. Atunci ce faci? Ca sa nu pierzi ulei/antigel, le lasi masina acolo si te mai taxeaza si ca le folosesti propietatea. :))
0 voturi
A raspuns GrecuZXZ (2,600 puncte) acum 10 ani dar egr-ul are vreo legatura cu asta...am inteles ca acest egr se poate curata de mizerie sau nush ce..
+1 vot
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani Daca scoate fum alb inseamna clar ca turbina a inceput sa scuipe ulei in admisie sau in evacuare, aproape 100% are o problema. Egr-ul se poate scoate si curata, dar daca ar fi defect ai avea alte simptome.
–3 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani fumul alb este din lipsa de motorina! Fumul de ulei este albastru! Eu zic sa faci o diagnoza sa vezi partea de alimentare cum sta!

Comentarii:

A comentat mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani Fum alb din lipsa de motorina?  De unde ai mai scos-o si pe asta?