4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce mi-a crescut consumul?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce mi-a crescut consumul?

Masina in cauza este un golf 4 1.9tdi cod axr.De 2 luni mi-a crescut consumul considerabil.in oras in aceleasi conditii de trafic pe un drum pe care inainte sa zicem aveam consum 7 acum am 9-10 uneori chiar si 11.Cu filtrele sunt cam la limita am 10k km dar sa fie asta cauza ? La drum intins daca tin viteza constanta e ok dar pe accelerari consuma mai mult ca inainte.
A intrebat figo_jr2008 (2,560 puncte) acum 9 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Un exemplu`. Din moment ce este frig afara, iar tu daca faci distante scurte, iar motorul daca nu reuseste sa se incalzeasca e normal sa creasca consumul.

Eu audi a6 3.0TDI quatrro
Prieten de al meu IDENTIC ( masini de firma )
Eu in ianuarie consum de 12-13%, el 15-16%. De ce ?
Deoarece eu imi rezolvam toata treaba prin oras in 2 ore, el in 4-5, cu pauze, cu una alta, astfel motorul dupa ce el in oprea, in 30 minute de stat se raceste si iarasi consum mare in primii 5-10km, in care motorul nu reuseste sa se incalzeasca sa mearga rotund.

Asta e o cauza principala pentru toti conducatorii auto.
Poti schimba filtrele, injectoarele sa nu fie decalate, chiar poti face o diagnoza.
PS: Scoate ceva fum ? Masina merge normal ca si inainte ?
0 voturi
A raspuns figo_jr2008 (2,560 puncte) acum 9 ani Masina trage ok.fum nu am vazut dar nu poate fii doar frigul cauza..acum 2 luni erau 15 grade poate chiar mai mult.chiar nu merg sportiv cu ea si sunt exact aceleasi drumuri in aceleasi conditii ca anul trecut de exemplu cand scoteam consum de 8.5 in oras numai daca mergeam in cel mai agresiv mod posibil

Comentarii:

A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Ti-am spus, fa o diagnoza daca chiar ti se pare crescut consumul caci poate chiar este o problema tehnica, nu frigul, dar eu ti-am spus acel fapt mentionat anterior, caci aud o gramada de prieteni, tovarasi, ba,,,,,,, cand ma intalnesc cu necunoscuti cand ne intalnim cu masinile pe la stadion ( TM ) si toti imi dau dreptate daca ma vad dupa ce le spun eu cu frigul :).
O alta intamplare a fost sa uit 2 bagaje ( vreo 50 kg una ) grele in portbagaj + alte prostii ( eu sunt genul: SA FIE ca nu sti niciodata :)) ), asa in plus erau vreo 150 kg...... deci in jur de 2 persoane in masina. Iar la mine iarna mai mult de 7.9-8% consumul niciodata nu sare in oras ( TM ), iar cand am dat la bord info, 8.5-8.6% consum instant am zis wtf ( nu ca era o diferenta enorma, dar nah ) si dupa aceea mi-am dat seama caci eu merg cu apartamentul in portbagaj. Masina in cauza Ford mondeo 2.0 tdci.

O zi placuta sa ai !