4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce mi se opreste motorul in...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce mi se opreste motorul in mers la viteza mica?

Buna! Am o problema mai veche cu un Golf 5 din 2007, diesel, 1.9..prin decembrie 2013 s-a oprit masina in mers in oras si nu a mai pornit..la service au schimbat pompa de motorina, iar problema a disparut pana acum 3 saptamani cand s-a oprit brusc si nu a vrut sa mai porneasca..de data asta pompa nu are nici o problema, cel putin asa au constatat la service..am schimbat distributia si pompa de apa, nimic..in service au descoperit o eroare de "aer fals", au zis ca nush ce nu era bine prins, au rezolvat pe moment..dupa 2-3 zile iar a murit..am schimbat injectoarele, garnituri injectoare si garnitura pompa vacuum, a mers o zi, iar s-a intamplat..m-au trimis la reprezentanta ca nu ii dau de cap, nu se aprinde nimic in bord, nu are nici o eroare..problema este ca am mers cu ea distante foarte mari in afara orasului, de 2 ori pe autostrada soarelui si nu am avut nici o problema..cum intru in oras sau am opriri dese, isi da imediat duhul..mentionez ca la rece pornirea nu pare sa aiba probleme..si cireasa de pe tort:  pornirea imediata dupa ce raman in mijlocul intersectiei ;) o fac cu un spray..astept cu mare interes raspunsurile voastre..
A intrebat oanaS (240 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat andreiberteanu15 (180 puncte) acum 7 ani aceiași problema identica  am și eu la golf 5 din 2006 2.0tdi ....îmi poți spune cum ai rezolvat problema??? astept raspuns aici..multumesc

12 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Daca se opreste din motive electronice,trebuie sa raman o eroare stocata.
Se opreste pur si simplu sau scade turatia inainte?Dupa ce se opreste,invarte si nu porneste?Se aprinde bordul/raman alte becuri aprinse in bord in afara de cele uzuale?
Distributia,aerul fals si pompa de vacuum influenteaza functionarea motorului,nu opresc motorul(decat daca e sarita distributia,dar in acest caz nu iti merge bine nici la rece nici la cald).
Dupa ce se opreste,pentru a porni iar,trebuie sa il lasi o perioada de timp/sa se raceasca sau cum?

Comentarii:

A comentat costa1970 (180 puncte) acum 6 ani Testerul nu indica nici o eroare !!! Pornește cu spray și pe urma câțiva km pornește de multe ori impecabil . A doua sau a treia zi, când îți este lumea mai Draga se oprește din senin și nu mai pornește !!!! Și așa o sa înnebunesc !!!! Ha ha ha
0 voturi
A raspuns oanaS (240 puncte) acum 10 ani Nu se simte nimic schimbat inainte sa se opreasca, daca dau cheie imediat nu porneste, mai mult de 10 minute nu am asteptat pentru ca de fiecare data am ramas cam in mijlocul strazii..bordul ramane curat, baterie nou nouta..dupa cateva ore sau a doua zi porneste fara probleme, dar imediat porneste cu spray-ul ala magic de care am amintit..

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Prin nu porneste te referi la nu invarte sau se invarte motorul si nu porneste?
Cand incerci sa pornesti dupa ce se opreste,pompa din rezervor se aude?Posibil sa fie sorbul infundat.
A comentat marius19_2009 (100 puncte) acum 8 ani Salut. Am un fiat punto din 2002 si pot spune ca si eu am aceeasi problema doar ca la mine dupa ce se opreste trebuie sa iau borna de pe baterie si sa o pun din nou,sa-si faca un fel de reset, doar asa porneste, altfel ii dau la automat, electromotoru invarte si degeaba. Am schimbat distributia, am curatat toate contactele. Am puso pe tester si baiatul mi-a spus ca este cititorul care citeste cipul si mia zis ca trebuie sa merg la un electronist bun sa.mi rezolve problema. Sincer, nu mai am incredere in nimeni, nu stiu ce sa mai fac nici eu. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva as fi foarte recunoscator.
A comentat costa1970 (180 puncte) acum 6 ani Se învârt toate, nu da nici o eroare dar pornește doar cu spray !!!
0 voturi
A raspuns oanaS (240 puncte) acum 10 ani Leaga-te de spray-ul asta de care iti spun, motorul se pare ca invarte pentru ca ii face intr-un fel apinderea si masina porneste..ii dau cu el la clapeta aia unde intra furtunul intercoler si porneste imediat..pompa se aude si e schimbata de vreo 3 luni..se opreste mai mult la frana daca ma gandesc bine..si la relanti..

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Am pornit diesel cu silicon de bord,curatitor de clapete acceleratie si wd.40.Practic,orice spray se poate autoaprinde.Ideal ar fi sa verifici ce erori are masina atunci cand se opreste,poate fi o interferenta electronica sau un contact imperfect(singurii senzori care se 'misca' din pozitie si opresc masina ar fi arbore si ax came,restul(presiune rail-si din cauza lui se opreste,este fix,debitmetrul,egr,turbo,mas(maf) si restul influenteaza mersul motorului).Se mai poate opri din cauza unui defect mecanic(nu se poate 'detecta' fara sa ai masina in fata).
din ce ai descris,se opreste si porneste doar cu spray,inseamna ca motorina nu ajunge.Atunci cand se opreste,se mai aude pompa din rezervor(are un zumzait specific) si ajunge motorina in fata la motor(cel mai simplu e filtrul de verificat,in spatele faruli dreapta fata).Daca ai motorina acolo,inseamna ca problema de alimentare este de la motor(electronica sau pompa injectie).
Cand franezi,scade turatia motorului?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Alte posibila cauze mai sunt:Firul de la masa sau conexiuni electrice spre cutia de sigurante,clapeta de acceleratie murdara/blocata(daca ai zis ca au verificat pentru aer fals inseamna ca au verificat si clapeta),filtrul de motorina imbacsit si daca ai apucat sa mergi pe galben/rosu,mizerie pe conducte si debitul de motorina nu este cel necesar(daca tot ai schimbat pompa,a curatit cineva rezervorul?
A comentat oanaS (240 puncte) acum 10 ani Dupa cate am observat zilele astea porneste bine la rece si merge fara probleme la drum lung..astazi de exemplu, dupa 20 km in afara orasului am oprit de vreo 3-4 ori in oras fara sa oprim si motorul..cand am ajuns acasa am oprit-o si am vrut sa vada daca porneste iar..surpriza, n-a mai pornit..acum sta la rece ;) concluzie: la viteza mica, opriri dese si scos din viteza incepe sa isi piarda din putere, sa nu mai primeasca la fel motorina si intr-un final se opreste motorul..mi-am facut o lista, ma duc la service sa le ia la rand la puricat..
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Acum specifici prima data ca inainte de a se opri se simte ca si cum nu ar ajunge destula motorina.Eu as spune sa demontezi rezervorul,il cureti(se spala si pe loc,dar toata mizeria nu se poate scoate),verifici sorbul pompei(e o sita pe unde trage motorina),scoti conductele de motorina si le sufli cu aer comprimat,scoti furtunele de la fitrul pana la pompa de injectie si le cureti,apoi schimbi filtrul,aerisesti circuitul si probezi.Daca raspunde greu la acceleratie inainte de a se opri fara sa reporneasca cam asta ar fi.
A comentat costa1970 (180 puncte) acum 6 ani Menționez ca am schimbat pe rând, toate noi : pompa motorina, pompa tandem, filtru și baterie filtru, bujii !!!! Chiar este o nebuloasa !!! A mers impecabil aproximativ o luna si a început sa se oprească din nou !!!! PE TESTER NU DA NICI O EROARE !!!! Nici in mers si nici după ce o repornesc si merg la service cu ea ??!!!??!!!
0 voturi
A raspuns andreiberteanu15 (180 puncte) acum 7 ani aceiași problema identica  am și eu la golf 5 din 2006 2.0tdi ....îmi poți spune cum ai rezolvat problema??? astept raspuns aici..multumesc
0 voturi
A raspuns mlaurentyu (140 puncte) acum 6 ani Salut . aceeasi problema cu passat 1.9 2007 . Aveti vreo solutie?
0 voturi
A raspuns oanaS (240 puncte) acum 6 ani

editat de oanaS acum 6 ani

in 4 ani nu i-a dat nimeni de cap..dupa o iarna buna, mi s-a oprit prima oara pe anul asta la un semafor in bucuresti dupa un drum pe autostrada..prima zi peste 25 grade..am oprit la semafor si dupa cateva secunde s-a oprit motorul..erori pe tester nu are, doar bujiile pe care le-am schimbat ulterior..ultimul service a zis ca poate doar sa-mi dea motorul jos, sa vada ce e pe acolo si sa-l puna la loc, sa cumpăr alt motor sau s-o vand..nu mai am sperante :(
0 voturi
A raspuns costa1970 (180 puncte) acum 6 ani Am și eu aceeași problema la un golf 5 1.9 tdi din 2005 și nu mai știu ce sa fac !!! Dacă a-ți rezolvat problema, îmi puteți spune și mie cum ??????????
Va multumesc anticipat

Comentarii:

A comentat andreiberteanu15 (180 puncte) acum 6 ani Ai rezolvat problema ???? Asa patesc si eu nu syiu cauza
0 voturi
A raspuns andreiberteanu15 (180 puncte) acum 6 ani Aceeași problemă am si eu am un golf 5  2.0tdi se opreste in mers patesc asata o data pe luna pe tester nu-mi da nimic..voi ati rezolvat problema ???
0 voturi
A raspuns costa1970 (180 puncte) acum 6 ani Oamenii buni, chiar nu a rezolvat nimeni aceasta problema sa-mi spună și mie ce sa fac ??? Numărul meu este 0733052250
Dacă binevoiește cineva sa ma ajute cu masina îl rog sa ma sune !!! Multumesc !!!
0 voturi
A raspuns Tiri (160 puncte) acum 5 ani Salut, aceiasi problema am avut o la un golf 4 1.9 din 2000. Marți dimineață am rămas pe gutin, un drum in pantă/rampă cu serpentine, cum am dat de deal mai mare a inceput sa ma bruscheze, am tras pe dreapta si s a oprit motoru si n a mai pornit, am stat vreo ora fara sa i fac nimic, dupa care a pornit si direct la mecanic, am schimbat toate filtrele, uleiul si am guratat clapeta si galeriile de admisie, credeam ca s a rezolvat, pana duminica cand am ramas iar, exact in acelasi loc, doar ca mai grav, acum chiar ca nu mai voia sa porneasca, si mecanicul mi a spus ca aveam ceva piciorus rupt, nu stiu exact, ceva legat de pompa vacuum, mi a spus ca el spera sa fii fost asta problema, momentan merge, dar o sa merg dinou in acel loc sa testez.
0 voturi
A raspuns costyna (300 puncte) acum 5 ani Cumva senzorul ax came?
0 voturi
A raspuns bn12cos (140 puncte) acum 2 ani A rezolvat cu cineva problema ?! Ia dat de cap? Am aceeași problema