4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce mi se tureaza motorul la...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce mi se tureaza motorul la relanti?

Salutare acum 1 luna de zile miam cumparat un Golf 4 Editiondin 2002 cu Motor 1.6 in 16 V AZD,doar ce am terminat cu alergatura pentru acte de inmatriculare si micile imperfectiuni pe care lea avut masina de la fostul proprietar si acum am alta belea:am oscilatii de turatii la relanti ,iar de la plecarea de pe loc moare foarte usor motorul.Masina can am cumparato nu a avut nici pe draq nici un martor aprins nimic.De cateva zile de cand au fost cateva ploi afara si sa racit brusc masina a luato razna .Am puso pe tester si imi da ceva eroafre p0177(nu sunt sigur),am mers cu ea inafara orasului cu 80-90 km/h maxim si imi arata consumul in bord de 8.9 in exterior plus aprinderea checkingului care mi sa stins dupa ce a fost resetat din computerul de bord.Cele 2 sonde nu functionjeaza in parametrii normali.
Unul din senzori(nu mai tin minte care) a fost curatat,dar tot deagaba.In mers nu mi se opreste motorul deloc,nu zmuceste nimic

Ce draq sa ii fac ca vreau sa merg cu ea nu sa o tin prin Serviceuri sau prin fata blocului,ca nu am luato sa ma uit la ea.
A intrebat brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani in categoria Motor

editat de brigadieul acum 9 ani

Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani Am uitat sa mentionez ca a doua zi am pornito prima oara iar checkingul aprins
Dupa cateva ore am pornito a doua oara si surpriza martorul checking stins de tot.Nush daca aare vreo relevanta in masina am avut benzide de 99 de la Rompetrol,daca nu ma insel la benzinarie
0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 9 ani Schimba consumabilele,si piesele care iti apar ca defecte pe tester,si ar trebui sa isi revina dupa inlocuirea sondelor,filtrelor,bujiilor,etc. sa cureti si clapeta de acceleratie.

Comentarii:

A comentat brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani Filtrele le-am schimbat,senzorii sunt curatati si degeaba
Dupa diagnoza imi da problema cu vaccumul
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani De verificat debitmetrul de aer ( chiar si furtunasele de la el sa nu fie crapate .. prob. asemanatoare la un prieten cu A4 1.6 16v AZD ), catalizator, filtru` benzina.
....

Comentarii:

A comentat brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani Furtunasele sunt verificate toate ,filtrele sunt schimbate toate cand iam facut schimbul de ulei
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Scoate mufa de la debitmetru de pe acel ``tub gros`` si vezi cum merge fara debitmetru. Daca numai face probleme, este clab debitmetrul.
....
A comentat brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani AzD-ul nu are debimetru are doar senzor MAP la Golf 4
0 voturi
A raspuns dreamboy (8,210 puncte) acum 9 ani Eroarea p0177 e misfire pe unul din cilindri ?

Comentarii:

A comentat brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani Habar nu am ca nus mecanic
Mie cine mia puso pe testar mia spus ceva de evacuare,cam asa tin minte
–1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani What does this mean?
OBD Code P0177refers to
Fuel Composition Sensors are used to determine the amount of ethanol alcohol in the gasoline. Normally, a gasoline engine should not have more than 10% ethanol alcohol in the fuel for proper operation. Some vehicles have a flexi-fuel system on them that allow them to run on up to 85% ethanol alcohol in the fuel. The fuel composition sensor sends a frequency modulated signal to the engine controller which is proportional to the alcohol content of the fuel. The injector pulse width and the ignition timing are modified for the increased alcohol content. It takes almost twice the amount of alcohol compared to gasoline to produce the same power.
Symptoms
Possible sumptoms of OBD code P0177
- Engine Light ON (or Service Engine Soon Warning Light)
Causes
Possible causes of OBD code P0177
- Open or short in FF sensor VPWR circuit - Open in battery ground to FF sensor circuit - Open in FF sensor signal circuit - Short to ground in FF sensor signal circuit - Fuel contamination - Short to VPWR in FF sensor batte


Scuze, dar nu am timp de tradus, sper ca sti engleza.
De aceea ai acel consum enorm pt. motorizarea ta la acea viteza.

Comentarii:

A comentat brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani Cod OBD P0177refers la
Senzorii de compoziție de combustibil sunt utilizate pentru a determina cantitatea de alcool etanol în benzină. În mod normal, un motor pe benzină nu trebuie să aibă mai mult de 10% alcool etanol în combustibil pentru funcționarea corectă. Unele autovehicule au un sistem flexi-combustibil pe cei ce le permite să ruleze pe de până la 85% alcool de etanol din combustibil. Senzorul compoziție de carburant trimite un semnal modulat de frecvență la controler de motor care este proporțională cu conținutul de alcool al combustibilului.Injector impulsului și momentul aprinderii sunt modificate pentru conținutul crescut de alcool. Este nevoie de aproape de două ori cantitatea de alcool, comparativ cu benzina pentru a produce aceeași putere.
simptomele
Posibile sumptoms de cod OBD P0177
- Motor Light ON (sau serviciu de motor de curând de avertizare de lumină)
cauze
Posibile cauze ale cod OBD P0177
- Deschis sau scurt în senzor FF circuitul VPWR - Open in teren baterie pentru circuit de senzor FF - Open in circuitul semnalului senzorului FF - Scurtcircuit la masă în circuitul semnalului senzorului FF - contaminare combustibil - scurt pentru VPWR senzor FF Hamale
A comentat brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani Si am mai vazut o eroare p0178
0 voturi
A raspuns brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani Am de schimbat o sonda la ea si inca ceva.
In total ma duce 800-1000 lei fara mana de lucru,daca mai cade ceva la ea dupa ce o fac ii dau foc.

Comentarii:

A comentat slinux93 (100 puncte) acum 8 ani Stai linistit! Si eu am luat o masina golf si cand incepe sa cada sa te feresti!

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns brigadieul (3,060 puncte) acum 9 ani I-am remediat buba ,aveam o fisura in galeria de evacuare care imi arunca aer fals in dreptul Sondei Lamda.
Acum merge perfect.

Alte raspunsuri: (2)

0 voturi
A raspuns qSnK (150 puncte) acum 7 ani Help baieti ! La mine e altfel, am verificat-o in service i-am schimbat consumabilele , pivoti capete de bara ulei filtre . Singurul lucru e ca nu am sonda aia lamda . Adica imi sta mereu becu aprins deoarece cand mi s-a aprins prima oara acel om de la service a zis ca pot merge si fara ea. Si am scos-o , are vreo legatura turatiile la relanti cu acea sonda?
Si inca ceva cand am cumparat-o nu am stat de ea sa ii fac distributie are si asta legatura cu relanti-ul ?
Iar cateodata mi se tureaza putin mai tare pana in 1100-1200 si apoi se opreste motorul de tot.
Care ar fi cauza ?
0 voturi
A raspuns Vali555 (140 puncte) acum 6 ani Senzori de apa