4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > de ce nu functioneaza ventila...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

De ce nu functioneaza ventilatorul de la radiator??

salut! de curand  am  schimbat  distrivutia  la  golf 4 motor 1.6 si  de  atunci  am  observat  ca  nu  pornesc  ventilatoarele  de la radiator. nici inainte  nu  stiu  daca  functionau  normal  pt ca nu  am  dat  importanta (la bord  nu  aveam  probleme, apa  se ridica  normal  la 90 de  grade si  ramanea acolo) insa  acum  stiind  ca nu pornesc  alea imi  e  cam frica  sa  nu  pateasca  ceva. la  cate  grade  tr  sa  porneasca  sau  dupa  cat  timp??? cum  imi  dau seama daca  ele  functioneaza sau  nu ?? Multumesc!!
A intrebat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Alea pornesc ca sa regleze temperatura.Lasa masina la relanti cateva minute si daca creste temperatura  peste 90 de grade si ele nu pornesc atunci e problema.Altfel,daca masina isi face racirea cum trebuie si fara ele ,atunci cu atat mai bine!

Comentarii:

A comentat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani merci mult!!
–3 voturi
A raspuns matei5 (10,150 puncte) acum 11 ani Ca sa verifici daca pornesc  stai pe loc si o ambalezi si altcineva se uita sa vada daca pornesc.Daca nu pornesc poate sa fie de la un senzor de pe radiator,nu stiu exact cum se numeste dar stiu ca de la ala nu mai pornesc.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Termocupla se numeste.
–7 voturi
A raspuns danezu07 (220 puncte) acum 11 ani "normal la 90 grade???"

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Ce putem sa intelegem din raspunsul tau?
0 voturi
A raspuns agacheadrian (200 puncte) acum 11 ani salut. este posibil ca termocupla de pe radiator sa fie defecta (arata ca un capac negru, dar are in componenta ei o ceara, care atunci cand se incalzeste apa, ceara se topeste si inchide un contact, sau mai precis da un semnal electric unui releu, a carui pozitie este 80,90% in compartimentul motorului, acoperit cu un capac negru, si arata ca niste sigurante, dar ceva mai mari.) Daca ai ceva cunostinte despre electonica, cu un multimetru poti masura bobina releului si-ti poti da seama cu usurinta, ori de nu, scapa de bataia de cap si da-i 30 de leu unui 'nea Stefan si te rezolva. ;) Salut si numai bine.