4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce nu porneste a doua zi de...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce nu porneste a doua zi decat impinsa?

Salutare ! Masina este Hyundai Lantra 1.8 16V berlina, model benzina, fabricatie 1995.

Problema este urmatoarea: Nu porneste a doua zi, nu porneste sub nici o forma si nici nu da semne ca ar vrea sa porneasca.. motorul se invarte si atat. daca incerc prea mult face auto aprindere si explodeaza motorul si tobele si iese fum din motor. Dar daca o pornesc impinsa in 2 metrii maxim porneste normal fara nicio problema, exact ca din cheie, dupa ce a pornit pot sa o opresc fara probleme pentru ca apoi porneste la sfert de cheie fara alt ajutor pe tot parcursul zilei chiar daca sta oprita mai multe ore.

Atentie!! Problema se intampla doar a doua zi dupa ce a stat o noapte  nefolosita. Dar se intampla doar acum cand este putin mai firg.. daca este soare afara si o vreme mai placuta cu temperaturi peste 20 grade, porneste la fel de usor din prima fara sa o imping. 

Atunci cand nu porneste asta este metoda care functioneaza pentru ca altfel nu vrea.

Masina are ulei nou si benzina buna, baterie nouo.

Cunoaste cineva acesta problema sau a mai intalnit problema si stie care ar putea fi cauzele care afecteaza prima pornire ? Ma puteti ajuta si pe mine ? Multumesc!

A intrebat Carl_Johnson (1,030 puncte) acum 7 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 7 ani Pentru inceput se schimba bujiile si filtrul de aer.
0 voturi
A raspuns Carl_Johnson (1,030 puncte) acum 7 ani Bujiile nu stiu cum sa le schimb pentru ca nu pot sa scot fisele la nici una din ele sunt pe mijloc sub un capac de plastic si sunt prinse bine ies doar putin in sus dar nu mai mult si nu vrea nici sa le stric! Filtrul de aer are doar 5-6 luni..
0 voturi
A raspuns Carl_Johnson (1,030 puncte) acum 7 ani Daca erau bujiile nu trebuia sa mearga motorul in 3 sau intrerupt si sa nu aiba putere?
0 voturi
A raspuns Karl73 (13,640 puncte) acum 7 ani S-ar putea sa ai un scurt circuit pe undeva. Ai verificat dimineata daca bateria(chiar daca e noua) e incarcata?.
0 voturi
A raspuns Carl_Johnson (1,030 puncte) acum 7 ani Da, am verificat este incarcata si are putere, invarte mult motorul..  am lasat si cu bornele deconectate si a doua zi la fel face.. Pe mine ma deranjeaza ca nu pot sa o pornesc prima data daca nu ma impinge un vecin. Doar la prima pornire face asa!! Nu stiu ce sa fac cu ea la service nu au gasit nimic nicio eroare.